Enel Green Power va finanţa cu 400 milioane de dolari două parcuri eoliene din SUA

E.D.
Companii #Energie / 9 iulie 2014

Enel Green Power North America, sucursala din SUA a Enel Green Power S.p.A., a semnat un acord de contribuţie de capital pentru circa 400 milioane de dolari americani pentru două parcuri eoliene din SUA, consorţiul fiind condus de J.P. Morgan, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

Potrivit acestuia, constribuţia Enel va finanţa parcul eolian Origin de 150 MW localizat în Garvin, Murray şi Carter din Oklahoma şi parcul Goodwell de 200 MW din Texas, Oklahoma şi Hansford, Texas.

Consorţiul va oferi finanţarea odată ce parcurile eoliene devin operaţionale, respectiv al patrulea trimestru din 2014 pentru Origin şi al patrulea trimestru din 2015 pentru Goodwell, în funcţie de îndeplinirea cerinţelor din acordul de contribuţie capital. Ambele proiecte sunt susţinute de acorduri de cumpărarea a energiei pe termen lung.

Francesco Venturini, CEO Enel Green Power, a declarat: "Suntem fericiţi că am ajuns al acest acord, care demonstrează încă o dată angajamentul EGP în America de Nord, unde ne-am dezvoltat într-un mod diversificat, cuprinzând toate tehnologiile, de la hidro la solar, de la geotermal la eolian. În special în sectorul energiei eoliene, ne-am triplat capacitatea instalată în America de Nord, în ultimii patru ani."

Conform acordului, consorţiul condus de J.P. Morgan va face o contribuţie de capital în valoare de circa 400 milioane de dolari americani către EGP-NA. În schimb, consorţiul va primi o participaţie cu drepturi limitate de vot. Participaţia va permite consorţiului să obţină un cotă din beneficiile fiscale atribuite proiectelor Origin şi Goodwell.

Enel Green Power va asigura obligaţiile ce rezultă din acordul semnat de sucursale din America de Nord printr-o garanţie a companiei-mamă, ce nu se extinde asupra ratei rentabilităţii (ROI).

Enel Green Power este compania grupului Enel dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă la nivel internaţional, cu operaţiuni în Europa şi America. În 2013, compania a generat peste 29 miliarde de kWh din surse precum apă, soare, vânt şi căldura Pământului - suficient pentru a satisface nevoia de energie a peste 10 milioane de gospodării, evitând emisia în atmosferă a circa 16 milioane de tone de dioxid de carbon. Compania are o capacitate instalată de aproximativ 8.900 MW, care provine dintr-un mix de surse precum vânt, soare, apă, geotermale şi biomasă. În prezent, EGP deţine aproximativ 750 de centrale operaţionale în 16 ţări din Europa şi America.

Enel Green Power în SUA - Enel Green Power (EGP) activează în America de Nord prin Enel Green Power North America, Inc. (EGP-NA), care deţine şi gestionează peste 90 de centrale în 21 de state din SUA şi în două provincii din CANADA, cu o capacitate instalată totală de circa 2,000 în acest moment. Această capacitate include patru tehnologii de generare - vânt, geotermie, soare şi apă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb