Ericsson, parteneriate puternice cu 3 dintre liderii mondiali pe segmentul cloud pentru maximizarea beneficiilor aduse de tehnologia 5G

Companii / 27 octombrie 2021

Ericsson, parteneriate puternice cu 3 dintre liderii mondiali pe segmentul cloud pentru maximizarea beneficiilor aduse de tehnologia 5G

Beneficiile economice şi sociale aduse de tehnologia 5G sunt uriaşe, iar la nivel global statele fac eforturi pentru a implementa cât mai eficient şi rapid aceste reţele. Aceste oportunităţi pot fi valorificate pe deplin doar prin integrarea soluţiilor şi tehnologiei cloud, conform unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, Ericsson a pus încă de acum câţiva ani, bazele unor parteneriate puternice cu trei dintre liderii globali de servicii cloud - Microsoft, Google şi Amazon - cu scopul de a maximiza avantajele 5G. Colaborarea este binevenită cu atât mai mult în contextul în care tehnologia 5G, edge computing-ul şi Internet of Things (IOT) redefinesc fundamental rolul furnizorilor de servicii de comunicaţii, precum şi pe cel al telecomunicaţiilor, în general.

Capacităţile platformelor cloud sunt esenţiale pentru a ajuta providerii să accelereze procesul de transformare digitală şi să maximizeze avantajele soluţiilor software de cloud native, precum cele din portofoliul de produse dezvoltate de Ericsson.

Prin intermediul soluţiilor cloud, furnizorii de servicii de comunicaţii pot pune la dispoziţia clienţilor lor noi servicii 5G, pe care să le valorifice apoi mai rapid. Deoarece facilitează o utilizare mai eficientă a resurselor, tehnologiile cloud pot optimiza indicatori financiari precum CAPEX sau OPEX.

Soluţiile software de cloud native sunt extrem de importante şi în ceea ce priveşte valorificarea deplină a potenţialului tehnologiei 5G. De asemenea, tehnologiile cloud pot amplifica beneficiile economiilor de scară, maximizând nivelul de interoperabilitate şi eficienţă al unei afaceri. Aşadar, devine extrem de important să se adapteze constant oferta de produse şi servicii pentru companiile de pretutindeni. Tranziţia la cloud poate înlesni acest proces de adaptare a companiilor la aşteptările clienţilor pentru a rămâne competitive pe piaţă.

Având în vedere acest context, Ericsson a dezvoltat de-a lungul timpului parteneriate cu diferite companii din domeniul tehnologiei, conturându-şi astfel un portofoliu solid de soluţii şi produse, care pot răspunde nevoilor unei game extinse de clienţi.

Platforme de dezvoltare a business-ului

În luna noiembrie a anului trecut, Ericsson şi Telstra au început să dezvolte o soluţie de edge cloud dedicată clienţilor enterprise. Aceasta platformă facilitează livrarea serviciilor si aplicaţiilor noi care permit inovare, functii de self-care şi customer care în domeniul agriculturii, al industriei de productie, dar şi servicii de conectivitate la nivel enterprise şi smart cities.

Un alt exemplu interesant de avans pentru industria de telecomunicaţii este colaborarea dintre Telefonica Germania, Amazon Web Services şi Ericsson, întrucât parteneriatul celor trei companii permite automatizarea industriei şi digitalizarea economiei.

Scopul este acela de a genera noi soluţii industriale mai rapid, optimizând capabilităţile de automatizare în producţie, al proceselor de logistică şi folosirea soluţiilor edge computing pentru implementarea aplicaţiilor în timp real.

Un aspect important al acestui proof-of-concept este implementarea 5G Core direct în cloud pentru a câştiga flexibilitatea serviciilor şi a reduce costurile.

Infrastructura de comunicaţii dezvoltată în cloud

La finalul lunii iunie 2021, Google Cloud şi Ericsson au anunţat un parteneriat pentru dezvoltarea unor soluţii 5G şi de edge cloud care să faciliteze transformarea digitală în rândul furnizorilor de servicii de comunicaţii şi care să le permită acestora să implementeze noi scenarii de utilizare.

Totodată, în cadrul acestui parteneriat, Google Cloud şi Ericsson dezvoltă un proiect pilot pentru aplicaţii edge într-o reţea în timp real a companiei TIM.

Proiectul care va automatiza funcţiile din reţeaua 5G Core a TIM şi aplicaţiile cloud-based, vor folosi infrastructura Telco Cloud TIM, soluţia Google Cloud, precum tehnologia de orchestare dezvoltată de Ericsson şi reţeaua sa 5G Core.

În acest fel, companiile din sectorul automotive, din domeniul transporturilor, cele din industria de productie, şi nu numai, îşi vor putea îmbunătăţi eficienţa, reduce latenţa şi îşi vor putea spori gradul de conectivitate din locaţiile fizice.

Soluţii de mobilitate inteligentă

Ericsson facilitează connectivitatea autovehiculelor de mai bine de 10 ani. Compania colaborează cu producători auto, furnizori de servicii de comunicaţii si alţi parteneri din ecosistem, pentru a susţine transformarea industriei. Interconectând peste 4 milioane de maşini, care reprezintă 10% din piaţa globală Ericsson Connected Vehicle Cloud (CVC) este cea mai comprehensivă platformă de acest gen din industria globală de automotive, oferind servicii pentru mai mult de 130 de ţări.

Ericsson Connected Vehicle Cloud le oferă producătorilor de vehicule posibilitatea să scaleze global şi să administreze cu uşurinţă aspecte legate de securitate, de reglementare legislativă internaţională a datelor, precum şi de conectivitate, managementul datelor, analize şi restul detaliilor necesare pentru a aduce pe piaţă noi servicii complexe. Ericsson oferă pachete de servicii menite să deservească atât servicii 5G-ready de bază, cât şi servicii foarte avansate, toate acestea pentru a îmbunatăţi siguranţa şi experienţa de conducere resimţită de către conducătorul auto.

Ericsson lucrează la dezvoltarea noii generaţii a platformei Connected Vehicles Cloud bazându-se atât pe propria expertiză, ca lider în domeniu, cât şi pe parteneriatele pe care le are cu furnizorii de soluţii şi servicii de cloud, precum Amazon şi Microsoft.

Noi soluţii din sfera Business Support Systems (BSS)

Furnizorii de servicii de comunicaţii încearcă să beneficieze cât de mult de avantajele platformelor cloud, astfel că ecosistemul de parteneriate din industria de telecomunicaţii devine tot mai amplu. Un exemplu în acest sens poate fi considerat parteneriatul dintre Ericsson şi Amazon Web Services, care tocmai a fost extins cu scopul de a certifica portofoliul de produse BSS dezvoltate de Ericsson în platforma cloud a Amazon Web Services. Astfel, clienţii Ericsson care optează pentru soluţii cloud din portofoliul BSS pot să beneficieze şi de avantajele suportului oferit de soluţiile Amazon Web Services, în vederea optimizării afacerilor prin intermediul tehnologiei 5G şi de a monetiza noi servicii dedicate atât consumatorilor, cât şi clienţilor de tip enterprise.

Soluţii de tip enterprise pentru sfera telecomunicaţiilor

Odată cu apariţia arhitecturilor 4G şi 5G, lumea telecomunicaţiilor a devenit atât de complexă din punct de vedere tehnic, încât marii vendori au decis că este necesar să apeleze la colaborări externe, implicit şi în zona de cloud. Având în vedere amploarea unei soluţii de telecomunicaţii, acest lucru a reprezentat o provocare din mai multe puncte de vedere, dar în special un câştig în zona de dezvoltare. Aşadar, cu această ocazie, s-au ivit foarte multe oportunităţi, iar business-ul în zona de enterprise a început să crească enorm.

Un foarte bun exemplu este colaboarea Ericsson cu Microsoft Azure, unde se îmbină o arhitectură completă Ericsson de Voice over LTE (4G),  cu o reţea de servere dedicate din partea Microsoft, prin care se oferă caracteristici de tip "end to end" către parteneri din zona privată/enterprise. Soluţia este bazată, de asemenea, pe Docker & Kubernetes, ceea ce oferă o modularitate în dezvoltarea şi gestionarea unui astfel de ansamblu. Acest produs are la bază un mediu tehnic complex, construit de echipe dedicate pe orice arie de competenţă, astfel încât clientul final (enterprise) să poată beneficia de aceleaşi servicii precum cele dedicate clienţilor comerciali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb