ERSTE GROUP: "Investitorii sunt interesaţi de prima emisiune de obligaţiuni corporative slovace de tip benchmark, lansată de eustream"

F. A.
Internaţional / 19 iulie 2013

Erste Group, prin intermediul sucursalei Slovenska sporitelna, a administrat cu succes, în calitate de co-manager şi aranjor, o emisiune inaugurală de obligaţiuni, în valoare de 500 milioane euro, cu scadenţa la şapte ani, pentru eustream, operatorul sistemului de transport de gaze din Slovacia şi o importantă rută de tranzit pentru gaze în Europa, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Preţul emisiunii a fost stabilit la rata de referinţă + 235 puncte de bază, iar obligaţiunile au scadenţa în iulie 2020 şi un cupon de 3,75%. Datorită cererii ridicate din partea investitorilor, emisiunea a fost cu mult suprasubscrisă, valoarea ordinelor plasate fiind de 1,75 miliarde euro, iar alocarea fiind preponderant către investitori din Marea Britanie (25%) şi Germania şi Austria (24%).

Manfred Burdis, Director DCM Group Origination în cadrul Erste Group, a declarat: "Oferta suprascrisă de peste trei ori şi plasarea cu succes a acestei emisiuni demonstrează clar încrederea investitorilor în eustream ca transportator strategic european de gaze, cu un profil solid al fluxului de numerar, precum şi soliditatea indicatorilor macroeconomici ai Republicii Slovace. Emisiunea este dovada clară că toate companiile cu un profil de credit solid din ECE se bucură de un interes crescut din partea investitorilor europeni în general, nu doar a celor care urmăresc emisiunile lichide din pieţele emergente".

Conform analiştilor Erste Group, companiile din sectorul energetic din ECE au avut, până în prezent, cea mai mare pondere în volumul total de emisiuni din regiune - 50% anul trecut şi 75% anul acesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb