Erste Group primeşte recunoaşterea pentru promovarea egalităţii de gen prin listarea pe indexul Bloomberg

G.B
Bănci-Asigurări / 27 ianuarie 2022

Sursa foto: erstegroup.com

Sursa foto: erstegroup.com

Erste Group Bank AG ("Erste Group") a anunţat astăzi că este una dintre cele 418 companii din 45 de ţări şi regiuni care au ajuns să fie listate pe indexul Bloomberg privind egalitatea de gen 2022 (GEI), un indice de ponderare modificat al capitalizării de piaţă care monitorizează performanţa companiilor publice angajate să asigure transparenţa în raportarea datelor de gen. Acesta este cel de-al patrulea an consecutiv în care Erste Group a fost selectată pentru Bloomberg GEI şi rămâne singura companie din Austria şi una dintre puţinele companii din regiunea Europei Centrale şi de Est cotate pe acest index prestigios, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Diversitatea face parte din ADN-ul nostru la Erste Group. Carta noastră fondatoare a stabilit deja în 1819 că existăm pentru a oferi oamenilor acces la bunăstare, indiferent de vârstă, sex sau mediul social - iar acest scop fondator este mai relevant astăzi ca niciodată. Trebuie să recunoaştem şi să înţelegem diversitatea clienţilor noştri şi să le oferim răspunsurile corecte la nevoile lor specifice. Putem face acest lucru doar dacă noi înşine suntem diferiţi şi putem oferi o gamă cât mai largă de perspective. Luăm această misiune foarte în serios şi implementăm o gamă largă de măsuri pe toate pieţele noastre pentru a creşte şi mai mult ponderea femeilor în funcţii de conducere", a declarat Bernd Spalt, CEO Erste Group.

Potrivit sursei citate, indexul Bloomberg GEI este un indice de referinţă care măsoară egalitatea de gen prin prisma a cinci dimensiuni: femeile aflate în funcţii de conducere şi în procesul de achiziţie de talente, salarizarea egală şi paritatea salarială între genuri, cultura incluzivă, politicile de combatere a hărţuirii sexuale şi modalitatea în care brandul se raportează către femei. Indicele GEI 2022 include companii din 45 de ţări şi regiuni din întreaga lume. Companiile membre reprezintă diferite sectoare de activitate, printre care cel financiar, al tehnologiei şi utilităţilor, sectoare care au cea mai mare reprezentare a companiilor la acest index.

"Suntem profund convinşi că diversitatea în toate dimensiunile - şi mai ales în zona diversităţii de gen - ne face mai capabili, mai inovatori şi mai buni. Pentru a ne asigura că nu rămân doar nişte scopuri pe hârtie, ne-am stabilit obiective concrete şi le urmărim în mod constant", explică Gerda Holzinger-Burgstaller, CEO al Erste Bank Austria, subsidiara Erste Group în Austria.

În cadrul Erste Group, peste 40% din funcţiile de conducere sunt ocupate în prezent de femei. Scopul Erste este de a continua creşterea numărului de femei în poziţii de vârf, promovând în acelaşi timp în mod deosebit dezvoltarea talentelor feminine. Pentru Erste Group, diversitatea şi incluziunea sunt componente esenţiale ale strategiei şi culturii sale corporative.

Grupul bancar cu sediul central la Viena promovează în mod activ un mediu de lucru fără discriminare şi hărţuire, şi apreciază munca şi valoarea fiecărei persoane, indiferent de gen, vârstă, dizabilitate, stare civilă, orientare sexuală, culoare a pielii, afiliere religioasă sau politică, provenienţă etnică, naţionalitate sau orice alt aspect care nu are legătură cu angajarea sa. În Austria, de exemplu, grupul de resurse pentru angajaţi Erste Women's Hub a continuat iniţiativele importante precum promovarea alfabetizării financiare a femeilor şi formatele de networking virtual şi a dezvoltat noi forumuri de discuţii pentru părinţii care, în contextul actual al pandemiei, au adesea dificultăţi în reconcilierea responsabilităţilor între munca de acasă şi şcoala online.

"Suntem mândri să recunoaştem Erste Group şi celelalte 417 companii incluse în GEI 2022 pentru angajamentul lor faţă de transparenţă şi stabilirea unui nou standard în raportarea datelor de gen", a declarat Peter T. Grauer, Preşedintele Bloomberg şi Preşedintele Fondator al U.S. 30% Club. "Deşi pragul pentru includerea la GEI a fost ridicat, lista membrilor continuă să crească. Acest lucru dovedeşte că tot mai multe companii lucrează la îmbunătăţirea indicatorilor de gen, promovând mai multe oportunităţi pentru a stimula diversitatea şi incluziunea în organizaţiile lor".

Erste Group a completat un chestionar social elaborat de Bloomberg, în colaborare cu experţi mondiali în domeniu. Companiile incluse în indexul din acest an au înregistrat scoruri situate la nivelul unui prag global sau peste pragul stabilit de Bloomberg, reflectând demersurile de transparenţă şi realizarea sau adoptarea unor statistici şi politici de cel mai înalt nivel.

Atât completarea chestionarului, cât şi listarea GEI sunt voluntare şi nu presupun costuri. Bloomberg a colectat aceste date doar în scopuri de referinţă. Indicele nu este prezentat sub forma unui clasament. Deşi toate companiile publice sunt încurajate să dezvăluie date de gen suplimentare pentru profilul investiţional pe Terminalul Bloomberg, cele care au o capitalizare de piaţă de peste 1 miliard de dolari sunt eligibile pentru a fi incluse în Index, se arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb