Euroins intră pe piaţa asigurărilor din Belarus prin achiziţia subsidiarei companiei germane Ergo

C.B.
Bănci-Asigurări / 6 mai 2020

Euroins intră pe piaţa asigurărilor din Belarus prin achiziţia subsidiarei companiei germane Ergo

Euroins intră pe piaţa asigurărilor din Belarus prin achiziţia subsidiarei companiei germane Ergo, achiziţia fiind parte dintr-o tranzacţie mai largă pentru filialele companiei germane din trei ţări din Europa de Est, a anunţat miercuri compania.

Totodată, reprezintă a cincea preluare la rând pentru grupul bulgar din patru foste ţări URSS.

Astfel, grupul bulgar Euroins Insurance Group AD (EIG), unul dintre principalele grupuri de asigurări din Europa de Sud-Est şi parte a Eurohold Bulgaria AD, a încheiat procesul de achiziţie al Ergo Belarus după ce a obţinut aprobările legate de competiţie de la Ministerul Comerţului şi al Reglementărilor Antimonopol, respectiv Ministerul de Finanţe, din Belarus.

Ergo Belarus este o subsidiară a companiei germane Ergo, unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Europa, parte a concernului Munich RE, unul dintre liderii industriei de reasigurare din lume.

"Compania bulgară a acceptat să preia anul trecut subsidiarele Ergo din trei ţări europene: Belarus, Cehia şi România. Acordurile pentru preluarea subsidiarelor din Romania şi Cehia sunt încă în analiza autorităţilor antitrust din ţările respective", se menţionează în comunicat.

Ergo Belarus este specializată pe segmentul de asigurări generale - pofesionale, proprietăţi, sănătate, mărfuri, accidente, asistenţă turistică etc. şi este cel de-al treilea cel mai mare asigurător privat din ţară, operând într-un sector economic dominat încă de companii de stat.

În 2019, compania a raportat prime brute subscrise în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, în creştere cu 7,4% faţă de anul precedent. ERGO ocupă locul 10 în clasamentul total al asigurătorilor din Belarus în ceea ce priveşte PBS, cu o cotă de piaţă de aproximativ 2%.

Piaţa asigurărilor din Belarus este evaluată la circa 600 milioane de euro anual. În 2019, acesta a crescut cu aproape 15% faţă de 2018. "Caracteristica specifică a acestei pieţe este că asigurarea populară şi obligatorie RCA nu poate fi comercializată decât de către asigurătorii de stat", se mai precizează în comunicat.

Grupul de asigurări din Bulgaria operează în Ucraina, Rusia şi Georgia, unde a preluat deja patru companii. Prin achiziţionarea Ergo Belarus, această regiune va genera 15% din veniturile din prime ale EIG şi 20% din rezultatul financiar net al grupului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb