EXECUŢIA BUGETARĂ PE IANUARIE:  Venituri în creştere la bugetul general consolidat în prima lună a anului

B.D.
Bănci-Asigurări / 25 februarie 2020

 Venituri în creştere la bugetul general consolidat în prima lună a anului

Record istoric al încasărilor brute din TVA.

Cheltuielile cu investiţii s-au triplat.

Veniturile bugetului general consolidat au crescut în ianuarie 2020 cu aproape 7% faţă de luna similară a anului trecut, la 27,55 miliarde lei, în linie cu estimările bugetare, înregistrându-se un record istoric al încasărilor brute din TVA,care au urcat la 8,4 miliarde lei, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

Încasările bugetare din luna ianuarie reflectă reacţia pozitivă a mediului privat la comportamentul corect al statului de a-şi plăti la timp datoriile către contribuabili, atât pentru serviciile prestate, cât şi pentru sumele de rambursat.

În luna ianuarie, ANAF a rambursat TVA în sumă 1,72 miliarde lei, cu 1 miliard de lei mai mult decât anul trecut, continuând politica de plată cu celeritate a sumelor datorate către mediul privat.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu a declarat: "Vom continua acest comportament corect în raport cu mediul privat, fie că vorbim de facturile ajunse la scadenţă, fie despre rambursările de TVA. Evoluţia din prima lună reprezintă un prim semnal că actorii din economie înţeleg să se conformeze voluntar şi au încredere în parteneriatul cu statul şi în soluţiile propuse pentru a flexibiliza şi îmbunătăţi administraţia publică".

Pe partea de cheltuieli, creşterea de 11,6% din prima lună a anului, la 28 miliarde lei, reflectă într-o mare măsură majorările de pensii, salarii şi alocaţii rezultatedin modificările legislative aprobate anterior.

Spre deosebire de ianuarie2019, s-a înregistrat, însă, o creştere semnificativă a cheltuielilor de investiţii, care au crescut de aproape trei ori, la 1,31 miliardelei, în condiţiile dublării investiţiilor în proiecte cu finanţareeuropeană, respectiv 474 milioane lei, mai informează sursa.

Prin urmare, bugetul general consolidat a înregistrat în luna ianuarie un deficit marginal,de 0,46 miliarde lei (0,04% din PIB), explicat în principal de majorarea rambursărilor de TVA cu 1 miliard de lei şi creşterea cheltuielilor de investiţii cu 821 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. (...), spune-ne si noua cu ce ne-am ales din dictatura ta fiscala,... cu ce-am ramas. Cu nimic..in schimb bonusurile tale pentru servicii anti-romanesti sunt incasate deja in conturi anonime in paradisuri fiscale. Asa ai fost invatat cind ai fost racolat...pe la universitatile alea straineze...(...) !!!

    Nu iti spun sa-ti fie rusine ...ca nu o mai ai de mult ....(...)!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb