EXECUTIVUL INVOCĂ RISCUL PIERDERII BANILOR Guvernul transferă MFE autorităţile de management Mediu-Transport

V.B.
Fonduri Europene #Fonduri Europene / 22 decembrie 2014

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) preia activitatea şi structurile Autorităţilor de Management (AM) aferente Programului Operaţional Sectorial (POS) Mediu şi POS Transport, de la ministerele de resort, potrivit Ordonanţei de Urgenţă (OUG) pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a instrumentelor structurale, publicată astăzi în Monitorul Oficial.

POS Mediu are o alocare financiară de 4,41 miliarde euro, iar celălalt beneficiază de 4,42 miliarde euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, într-un comunicat trimis redacţiei: "Guvernul României a decis transferul cele două Autorităţi de Management la Ministerul Fondurilor Europene pentru ca România să aibă o structură instituţională cât mai simplă şi eficientă, care să accelereze absorbţia fondurilor europene alocate pentru perioada de programare 2007 - 2013. Vă reamintesc: la nivelul acestor două programe, România are cel mai mare risc de dezangajare automată a fondurilor alocate pentru perioada de programare 2007 - 2013, iar prin trecerea acestora în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene vom încerca să reducem cât mai mult riscul de dezangajare automată a fondurilor. Anul 2015 este unul extrem de dificil deoarece pe de o parte va fi ultimul an în care vom mai putea utiliza sumele alocate României pentru perioada de programare 2007 - 2013, iar pe de altă parte va fi anul în care vom lansa apelurile de proiecte pentru contractarea fondurilor alocate pentru perioada 2014 - 2020. Preluarea celor două programe va avea efecte pozitive şi asupra atragerii de fonduri în exerciţiul multianual 2014 - 2020, în care Ministerul Fondurilor Europene este Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, din care vor fi finanţate proiectele de transport, mediu şi energie".

La 1 martie, MFE a preluat activitatea şi structurile aferente Autorităţilor de Management aferente Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) şi Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE).

"Preluarea Autorităţilor de Management aferente POS Mediu şi POS Transport va fi similară cu transferul Autorităţilor de Management POS DRU şi POS CCE în subordinea MFE. Vă asigur că sistemul de management şi control acreditat de Comisia Europeană rămâne nemodificat. În luna ianuarie voi avea întâlniri cu cei trei comisari europeni care coordonează politicile europene aferente programelor din subordinea MFE - şi mă refer la Comisarul European Corina Creţu, la Comisarul European Marianne Thyssen şi la Comisarul European El¿bieta Bieñkowska-, pentru a discuta măsurile pe care le va lua România pentru a reduce pierderile de fonduri alocate pentru perioada de programare 2007 - 2013, dar şi cele pentru cadrul financiar 2014 - 2020 pentru ca România să se situeze încă de la început în topul statelor fruntaşe în absorbţia fondurilor europene", a adăugat ministrul Eugen Teodorovici.

În perioada de programare 2007 - 2013, MFE a fost AM pentru 5 programe: POS Transport, POS Mediu, POS DRU, POS CCE şi Programul Operaţional Asistenţă Tehnică.

În perioada de programare 2014 - 2020, MFE este AM tot pentru 5 programe: Programul Operaţional Infrastructură Mare, PO Capital Uman, PO Competitivitate, PO Asistenţă Tehnică şi PO Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Dintre cele 5 programe coordonare direct de MFE, Comisia Europeană a aprobat deja PO Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, PO Competitivitate şi PO Asistenţă Tehnică. Celelalte două programe urmează să fie aprobate în 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb