Expert AVAS, judecat pentru luare de mită

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 iunie 2007

Expertul Cristina Lică, din cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, urmând ca dosarul să fie judecat de Tribunalul Bucureşti, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Din probele administrate de procurorii DNA a rezultat că, în perioada martie-aprilie 1999, Cristina Lică, în calitate de expert al Fondului Proprietăţii de Stat (FPS), denumirea din acea perioa­dă a AVAS, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins suma de 30.000 dolari de la un denunţător, din care a primit un avans de 10.000 dolari.

În schimb, inculpata s-a angajat să întocmească documentele necesare în vederea încheierii unui contract de vânzare-cumpărare de acţiuni între FPS şi Asociaţia Conducerii şi Salariaţilor (PAS) din cadrul SC Institutul de Studii Geotehnice şi Geofizice - GEOTEC SA, cunoscând că, în realitate, acţiunile erau cumpărate de denunţător. În felul acesta, denunţătorul beneficia în mod ilegal de facilităţile de plată care se acordau numai în cazul încheierii contractului cu asociaţia, şi anume plata unui avans de 20% din valoarea acţiunilor, iar pentru restul sumei, plata în rate pe o perioadă de 3-5 ani, cu o dobândă fixă de 10% pe an.

Conform DNA, suma pretinsă de Cristina Lică reprezenta 10% din valoarea totală a tranzacţiei, iar pe hârtie tranzacţia reprezenta vânzarea către asociaţia salariaţilor a pachetului majoritar al GEOTEC SA , aflat în proprietatea statului, însă, în realitate, reprezenta vânzarea către denunţător.

DNA mai precizează că o parte dintre membrii conducerii PAS GEOTEC sunt cercetaţi într-o cauză separată, pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de înşelăciune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb