Fabrica de Arme din Cugir va fi privatizată pînă în mai 2006

Ziarul BURSA #Companii #Apărare / 17 august 2005

Fabrica de Arme din Cugir va fi privatizată pînă cel tîrziu în primăvara anului următor, mai multe firme de prestigiu din Europa şi Statele Unite ale Americii arătîndu-se interesate să participe la acest proces, a declarat, ieri, la Cugir, secretarul de stat din Ministerul Economiei şi Comerţului, Cornel Chiriac. De asemenea, SC UM Cugir SA va fi inclusă în procesul de privatizare care va fi declanşat luna viitoare, a precizat Cornel Chiriac.

"Am făcut şi o analiză a reorientării fluxurilor de fabricaţie, prin concentrarea zonelor viabile în cîteva hale, abordarea tuturor comenzilor care înseamnă prelucrări prin aşchiere, valorificarea a tot ceea ce rămîne în afara acestei reîmpărţiri, pentru a stinge datoriile pe care le avem atît către bugetul de stat, cît şi către administraţia locală. Credem că, în cîteva luni de zile, prin aceste măsuri, însoţite şi de grăbirea procesului de privatizare, vom putea ajunge în faza în care şi acest sector să devină rentabil", a declarat secretarul de stat. Cornel Chiriac a mai spus că vor fi vîndute acele active, hale şi utilaje, excedentare actualului proces de fabricaţie. În ceea ce priveşte Fabrica de Arme, dacă pînă acum s-a produs după normele est- europene, cu foarte multă manoperă şi costuri nejustificat de mari, acum aici exis-tă utilaje care pot produce muniţie după normele NATO, a subliniat secretarul de stat din Ministerul Economiei şi Comerţului. De altfel, recent, a fost pusă în funcţiune la Cugir linia de producţie muniţie de tip NATO, deşi aceasta a fost inaugurată oficial cu aproape trei ani în urmă, pe 28 noiembrie 2002, în prezenţa unor înalţi demnitari ai Guvernului. A fost produs primul lot de omologare pentru calibrul 5,56 mm şi 7,62 mm, care urmează să fie certificat de firma britanică BAE SISTEM, cel mai tîrziu luna viitoare. De muniţia de tip NATO care va fi fabricată la Cugir s-au arătat deja interesate firme din Canada, Italia şi Germania.

Cu un număr de 1.140 de angajaţi, Fabrica de Arme din Cugir are asigurate comenzi pînă în 2007. Numărul angajaţilor de la SC UM Cugir SA este şi el de peste o mie. Fabrica de Fier şi Oţel din Cugir a fost înfiinţată în anul 1799.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb