Faliment pentru o federaţie sportivă

Ziarul BURSA #Sport / 1 aprilie 2020

Pandemia care bântuie globul demonstrează cât de fragilă este şi industria sportului, una care rula în mod obişnuit sute de miliarde de dolari anual.

Federaţia americană de rugby, confruntată cu "constrângeri financiare insurmontabile" de la încheierea competiţiilor naţionale, ca urmare a pandemiei de coronavirus, şi-a declarat falimentul. Plasându-se sub protecţia capitolului 11 din Legea americană a falimentului, USA Rugby sper să se reorganizeze şi să îşi restructureze datoria: "Provocările financiare existente au fost accentuate de impactul pandemiei de Covid-19 asupra activităţilor legate de rugby".

Federaţia a oprit toate competiţiile sale naţionale începând din 20 martie, aflându-se de atunci fără venituri şi obligată să acopere un deficit financiar.

Dosarul plasării în faliment cuprinde un plan de sprijin financiar, aprobat de comitetul executiv al instanţei conducătoare la nivel mondial, World Rugby. Scopul este de a permite Federaţiei americane să se reorganizeze, împreună cu alţi creditori, pentru a stabili un posibil plan de restructurare.

"Această organizaţie trece prin cea mai dificilă perioadă a existenţei sale. Niciuna dintre deciziile noastre nu a fost luată uşor", a declarat Barbara O'Brien, preşedinta USA Rugby. Aceasta a precizat că selecţionatele naţionale, masculină şi feminină, de rugby în XV şi VII, vor continua să participe la competiţiile la care sunt înscrise, atunci când competiţiile vor fi reluate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb