ZIARUL BURSA

01 aprilie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Marcel Vela

Inflaţia ordonanţelor militare

George MarinescuPolitică / 1 aprilie 2020

Scenariul 4 al pandemiei de Covid 19, care părea la 1 martie o ţintă destul de îndepărtată, reprezintă de mai bine de 24 de ore realitatea în care trăim. La fel de reale sunt şi cele şase ordonanţe militare emise după instaurarea stării de urgenţă. Prima ordononanţă a fost emisă în 18 martie şi aplicată imediat.

Soluţia militarizării?

CORNEL CODIŢĂEditorial / 1 aprilie 2020

CORNEL CODIŢĂ

Toate măsurile declanşate prin impunerea stării de urgenţă vizează, pînă acum, doar populaţia. Mai precis, limitarea drastică a mobilităţii ei (spaţiale). Măsura a fost luată cu gîndul că, dacă va fi respectată cu stricteţe, va reduce viteza de expansiune a epidemiei de coronavirus şi, eventual, va pune la adăpost, fie şi parţial/temporar, categoriile de populaţie cele mai vulnerabile. Spaima cea mare a autorităţilor a fost să nu ajungem într-o săptămînă, două, cu spitalele pline ochi şi cu morţii pe stradă.

Mugur Isărescu

GUVERNATORUL BĂNCII NAŢIONALE A ROMÂNIEI: "Sistemul bancar funcţionează cu parametrii de lichiditate şi solvabilitate peste mediile europene"

E.O.Bănci-Asigurări / 1 aprilie 2020

Isărescu: "Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar şi financiar a fost depăşit" 

Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar şi financiar a fost depăşit, a declarat, ieri, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), în cadrul unui comunicat de ptresă.

Scăderi pronunţate pentru indici, după prima oră de tranzacţionare

BVB Scăderi pronunţate pentru indici, după prima oră de tranzacţionare

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 aprilie 2020

Perspectiva lipsei dividendelor duce cotaţia BRD în jos cu 7,5%, la 10,86 lei

Toate coşurile de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în scădere şedinţa de astăzi, după prima oră de tranzacţionare indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece titluri de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, având un declin de 2,4%, la 7.442,5 puncte, în timp ce indicele compozit BET Plus, ce include cele mai tranzacţionate 27 de acţiuni de la bursa noastră, avea o depreciere de 2,34%, până la 1.114,68 puncte.

Criza oferă oportunităţi de investiţii

Criza oferă oportunităţi de investiţii

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 aprilie 2020

Johan Meyer, Franklin Templeton: "Există posibilitatea de a achiziţiona titluri la companii cu evaluări pe care probabil nu le-am mai văzut de o decadă" Radu Hanga, BVB: "Chiar dacă mediul este dificil, există oportunitatea de a cumăpăra acţiuni la discount-uri de 30 - 40%, în comparaţie cu preţurile de acum o lună sau două" Adrian Tănase, BVB: "Probabil că actuala criză va fi o nouă dovadă că, pe termen lung, preţurile acţiunilor recuperează scăderile înregistrate" 

Criza creată de pandemia de Covid - 19 în economie, ceea ce a dus la scădere puternică a preţurilor pieţelor de acţiuni în ultimele două luni, oferă oportunităţi bune de investiţii, sunt de părere specialiştii ce au participat, ieri, la o conferinţă on-line, organizată de Asociaţia pentru Relaţia cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Urcă pieţele europene

BURSELE LUMII Urcă pieţele europene

A.V.Internaţional / 1 aprilie 2020

Bursele din Europa au crescut ieri, în contextul în care preţul petrolului a revenit pe curs pozitiv, iar Italia a raportat cel mai mic număr de contaminări cu noul coronavirus din ultimele două săptămâni.

Violeta Alexandru

1 aprilie - start pentru solicitarea şomajului tehnic

G.M.Politică / 1 aprilie 2020

Titlul articolului nu este o păcăleală. Începând de astăzi, companiile şi întreprinderile mici şi mijlocii, care au fost afectate de criza din sănătate şi de măsurile impuse prin starea de urgenţă şi ordonanţele militare şi care au suspendat...

Faliment pentru o federaţie sportivă

Sport / 1 aprilie 2020

Pandemia care bântuie globul demonstrează cât de fragilă este şi industria sportului, una care rula în mod obişnuit sute de miliarde de dolari anual.

MACRO NEWSLETTER 1 Aprilie 2020

MACRO NEWSLETTER 1 Aprilie 2020

Macroeconomie / 1 aprilie 2020

Preţurile de consum din Belgia şi-au temperat creşterea anuală şi în martie 2020, până la 0,6%, de la 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat...

Adrian Volintiru

"Extragem gaze naturale la capacitate maximă în fiecare zi"

M.G.Companii / 1 aprilie 2020

O preocupare strategică la nivel naţional este ca producţia de gaze să nu se oprească Compania a donat 800.000 de euro Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu pentru lupta cu Covid-19 

Romgaz (SNG) continuă să extragă gaze naturale la capacitate...

PROPUNERE LEGISLATIVĂ:  Judecată în timpul pandemiei

G.M.Politică / 1 aprilie 2020

Senatorul Robert Cazanciuc susţine că, în actualele condiţii, cetăţenii pot întâmpina dificultăţi în căutarea şi strângerea documentelor care să îi ajute în dovedirea unor drepturi în justiţie, în perioada stării de urgenţă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo