"Extragem gaze naturale la capacitate maximă în fiecare zi"

M.G.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 1 aprilie 2020

Adrian Volintiru

Adrian Volintiru

O preocupare strategică la nivel naţional este ca producţia de gaze să nu se oprească Compania a donat 800.000 de euro Spitalului Clinic Judeţean din Sibiu pentru lupta cu Covid-19

Romgaz (SNG) continuă să extragă gaze naturale la capacitate maximă în fiecare zi, în ciuda epidemiei de coronavirus, iar compania se preocupă ca producţia să nu se oprească, în condiţiile în care există necesar pe piaţă, a declarat, ieri, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, în cadrul unei video-conferinţe de presă.

Acesta a afirmat: "E clar că preţurile actuale pe piaţa gazului se vor reduce în continuare. Am avut o iarnă caldă, aveam această pandemie, avem reduceri ale unităţilor productive (din industrie - n.red.). Ceea ce ne preocupă pe noi şi e o preocupare strategică la nivel naţional este ca producţia să nu se oprească, în condiţiile în care există necesar pe piaţă. Noi extragem la capacitate maximă în fiecare zi şi încercăm să ţinem piaţa cât de bine putem".

În ceea ce priveşte rezultatele financiare şi impactul coronavirusului asupra companiei, Volintiru a spus că impactul nu poate fi cuantificat în contextul în care nu se ştie când se va termina epidemia.

"Ştim foarte bine că şi anul trecut am fost loviţi de impactul nefast al OUG 114. (...) Dacă mi se spune când se termină (epidemia), o să spun şi rezultatele financiare", a precizat el.

În ceea ce priveşte investiţiile următoare, în condiţiile în care producătorul de gaze s-a retras recent din proiectul terminalului de LNG din Grecia, directorul general al companiei de stat a precizat că a avut ieri o întâlnire cu secretarul general al Guvernului pe subiect.

"Este exact perioada potrivită să reconsolidăm, să facem tot ce trebuie să avem aceste investiţii. Unde este nevoie de studii de piaţă, analize, să le facem şi să intrăm cu finanţarea în linie dreaptă. (...) Din fericire, Romgaz are debite zero, posibilitatea de a accesa finanţări din piaţa internă şi din piaţa internaţională, dar e important şi cum vor ieşi băncile din această criză, depinde foarte mult de costurile de finanţare", a arătat Adrian Volintiru.

El a mai anunţat că a purtat discuţii cu consorţiul ce construieşte termocentrala nouă pe gaze de la Iernut a Romgaz, care va fi dată în folosinţă cel mai probabil la sfârşitul anului.

"Avem prioritar achiziţia unui parc eolian, instalaţia de metanol pe care o pregătim şi programul de reţele de termocentrale, nu am renunţat la Mintia. Termocentrala de la Iernut, după toate efectele crizei şi discuţiile cu consorţiul, se pare că cel mai fezabil va fi sfârşitul anului, cu teste cu tot făcute. Să fie la cheie, gata să pornească", a explicat directorul general al firmei.

Romgaz a acordat, ieri, un suport financiar în valoare de 3,98 milioane de lei (800.000 de euro) Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pentru extinderea şi dotarea Secţiei Clinice de Anestezie şi Terapie Intensivă, în vederea pregătirii tratării pacienţilor ce au Covid - 19.

"Această sponsorizare va contribui la extinderea Secţiei ATI, de la 24 de paturi câte sunt alocate în acest moment pentru tratarea pacienţilor afectaţi de Covid - 19, la 36 de paturi", a spus Daniela Cîmpean, preşedintele Consilului Judeţean Sibiu, în cadrul unei video-conferinţe de presă comună organizată de Romgaz şi de Consiliul Judeţean Sibiu.

"În perioada următoare vom susţine şi alte unităţi medicale care au nevoie de tot suportul în această luptă cu un inamic nevăzut", a mai spus Volintiru, adăugând că au existat luni discuţii între companiile energetice şi ministrul Economiei Virgil Popescu, acesta din urmă invitând firmele să acorde donaţii pentru spitale la nivel judeţean.

În ultimii trei ani, Romgaz a donat 2,6 milioane de lei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Felicitări Romgaz!!!

    Ar fi bine sa vedem mai multe companii românești care performraza dar și ajută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb