FAŢĂ DE PERIOADA SIMILARĂ DIN 2016: Volumul de vânzări al turoperatorului Paralela 45 a crescut cu 20%

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 16 martie 2017

Volumul de vânzări al turoperatorului Paralela 45 a crescut cu 20%

Volumul de vânzări al turoperatorului Paralela 45, specializat în vacanţe de tip charter, circuite şi turism individual, a crescut cu 20%, în primele două luni ale anului, faţă de perioada similară din 2016, arată un comunicat de presă trimis redacţiei.

Potrivit turoperatorului, în topul preferinţelor turiştilor care au cumpărat vacanţe în perioada de Early Booking, beneficiind de reduceri de până la 50%, sunt cele cu transport pe curse charter. Până la sfârşitul lunii martie turiştii mai pot beneficia de perioada de Early Booking.

Datele Paralela 45 arată că cele mai căutate destinaţii de vacanţă cu pachete de tip charter sunt Grecia - Zakynthos, Creta şi Rhodos; Spania - Costa Brava, Tenerife, Costa Blanca, Mallorca şi Gran Canaria; Portugalia - Algarve şi Estoril & Cascais. În aceste destinaţii turiştii au optat pentru pachete turistice cu hoteluri de 3 şi 4 stele, cu mic dejun sau demipensiune. Tarifele pentru un sejur în Grecia pornesc de la 380 de euro/persoană, pentru Spania de la 395 de euro/persoană, iar pentru Portugalia de la 547 de euro/ persoană.

Ondina Dobriban, director general Paralela 45, a declarat: "Turiştii români au învăţat să rezerve în perioada de Early Booking, când beneficiază de reduceri şi îşi pot alege hotelul dorit. De aceste avantaje mai pot beneficia până la finalul lunii martie, cu reduceri de până la 60%".

Destinaţia Turcia îşi păstrează trendul ascendent, iar vânzările din perioada Early Booking se apropie de 90% din cele înregistrate în 2016, potrivit turoperatorului. Turiştii care aleg Antalya şi Bodrum cunosc foarte bine destinaţia şi apreciază serviciile all inclusive, ultra all inclusive, unlimited all inclusive etc., pe care nu le găsesc într-o altă destinaţie.

Pachetele pentru o vacanţă în Turcia, cu reduceri şi de 60% în perioada de Early Booking, pornesc de la 370 de euro/persoană cu toate taxele incluse.

Pentru litoralul românesc, rezervările şi cererile pentru sejururi se concentrează în special pentru staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Venus, şi pentru servicii all inclusive sau hoteluri cu facilităţi pentru copii. Cele mai multe cereri sunt pentru hotelurile de 4 stele, urmate de cele de 3 stele, conform datelor Paralela 45.

Directorul general Paralela 45 a mai adăugat: "Clienţii de Early Booking au între 23 şi 45 de ani şi preferă să plătescă online sau prin link de plată pentru achiziţia la distanţă, în rate multiple, prin intermediul cardurilor de credit cu dobândă zero. Sunt persoane active, care nu au foarte mult timp la dispoziţie. Îşi consultă agentul de travel şi fac alegerea pentru viitoarea vacanţă".

Pentru sezonul estival, oferta agenţiei cuprinde 45 de plecări săptămânale din Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara şi Iaşi, către 25 de destinaţii operate pe charter şi curse de linie din Grecia, Spania, Turcia, Portugalia, Croaţia, Italia şi Cipru. Noutăţile lansate de turoperator pentru vara 2017 sunt: Cipru de Nord cu un preţ mediu de 500 de euro/persoană, Kos (Grecia), la un preţ mediu de 350 de euro/persoană şi Gran Canaria (Spania), cu un preţ mediu de 700 de euro/persoană.

Pentru Sărbătorile de Paşte, rezervările făcute până la începutul lunii martie sunt atât pentru curse charter, cât şi pentru circuite, conform datelor agenţiei. Între cursele charter, mai solicitate sunt pachetele pentru Rodos, pentru care tarifele pornesc de la 361 de euro/persoană la un hotel de 3 stele, cu mic dejun şi transport cu avionul (plecare în data de 11 aprilie). Pentru circuite cele mai solicitate destinaţii pentru această perioadă au fost: Portugalia, de la 660 de euro/persoană pentru 7 nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele şi 5 stele, pe un traseu care cuprinde Lisabona, Porto şi Fatima, şi Rusia, de la 695 de euro/ persoană. Totodata, circuitele cu autocarul marca Route 45 sunt prezente şi de Paşte, cea mai solicitată destinaţie fiind Corfu, 6 nopţi de cazare cu demipensiune, vizite şi transport inclus la preţul de 360 de euro/persoană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb