Finanţare IFC de 35 milioane de euro pentru infrastructura Europei de Sud-Est

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 18 iunie 2008

Finanţare IFC de 35 milioane de euro pentru infrastructura Europei de Sud-Est

IFC, organizaţie membră a Grupului Băncii Mondiale, a semnat un acord cu "Porr" AG, una dintre cele mai vechi şi mai mari companii de cons­trucţii din Austria, pentru sus­ţinerea investiţiilor în domeniul managementului reziduurilor şi al dezvoltării proprietăţii. Aceste investiţii vor extinde şi vor moderniza infras­tructura de bază din sectorul public şi privat şi vor contribui la crearea unor condiţii mai bune pentru desfăşurarea afacerilor în regiune.

Facilitatea de creditare, în valoare de 35 de milioane de euro acordată de către IFC pe o perioadă de până la zece ani, va da posibilitatea "Porr" AG să dezvolte proiecte mici şi mijlocii de dezvoltare a proprietăţii şi de management al reziduurilor. Ţările vizate sunt Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Fosta Republică Iugoslavă Macedonia, Muntenegru, Serbia, România şi Ucraina. Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, pe parcursul ultimelor decenii, infrastructura comercială şi municipală din multe dintre aceste ţări a suferit din cauza investiţiilor insuficiente, conflictelor armate şi sancţiunilor economice. Prin urmare, aceste state au nevoie de investiţii în utilităţi publice precum şi în infrastructură pentru a îşi susţine creşterea economică actuală.

Helmut Mayer, CFO al "Porr" AG, a declarat: "Compania întrevede oportunităţi extraordinare de dezvoltare în aceste ţări. Finanţarea IFC va afecta într-un mod extrem de pozitiv dezvoltarea noastră. Aceasta va consolida poziţia noastră financiară şi ne va da posibilitatea să devenim un competitor puternic pe pieţele sud-est europene, prin susţinerea puternică a strategiei noastre corporative pentru Europa de Est".

"Infrastructura comercială şi municipală din Balcani este subdezvoltată şi rămân multe de făcut pentru a atinge standardele Uniunii Europene", susţine Shahbaz Mavaddat, directorul IFC pentru Europa de Sud şi Asia Centrală. "Proiectele noastre vor adresa nevoia acută de infrastructură de calitate, care va avantaja companiile locale, va stimula inves­tiţiile străine directe şi va contribui la crearea de locuri de muncă în regiune", a adăugat domnia sa.

Fondată în anul 1869 şi lis­tată la Bursa de Valori din Viena, "Porr" AG a înregistrat, la data de 31 decembrie 2007, venituri în valoare de 2,2 de miliarde de euro şi un număr de peste 11.000 de angajaţi. Conducerea societăţii susţine că "Porr" este flexibilă, cu utilităţi multiple, care oferă o gamă completă de servicii orientate către cerinţele pieţelor naţionale şi internaţionale şi care acoperă toate aspectele legate de construcţiile moderne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb