Finanţări de 15 milioane euro pentru organizaţii non-guvernamentale şi afaceri private

CORNELIA ANGELESCU
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 18 aprilie 2011

Doamna Rodica Lupu, senator JCI-manager proiect

Doamna Rodica Lupu, senator JCI-manager proiect

JCI România, o organizaţie de tineri lideri, antreprenori şi profesionişti, este afiliată reţelei mondiale Junior Chamber International, care are peste 200.000 membri în peste 120 de ţări. Pe parcursul anului 2010, Rodica Lupu, senator JCI România a realizat o serie de proiecte pentru care a obţinut finanţări de peste 15 milioane euro din fonduri structurale, atât pentru organizaţii non-guvernamentale, cât şi pentru afaceri private.

"Experienţa de 7 ani de antreprenor şi în mod special autenticitatea demersului, înţelegerea nevoilor de pe piaţa muncii au fost baza pe care am construit proiectele care au obţinut finanţare. Ca manager de proiect, trebuie să conştientizezi exact parcursul pe care trebuie să îl aibă un demers, precum şi toate obstacolele şi riscurile ce pot apărea", ne-a declarat Rodica Lupu.

Pentru clienţii JCI, au fost concepute proiecte, care au obţinut finanţări, în special prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. "Pentru două proiecte < Acţionăm responsabil! - Reţeaua Socială RSC >, derulat în parteneriat cu Ministerul Educţiei şi Institutul pentru Politici Sociale (proiect care promovează responsabilitatea socială) şi < Tineri antreprenori de succes > (proiect care promovează antreprenoriatul în rândul studenţilor), lucrăm intens în această perioadă şi constatăm că am stârnit un mare interes în rândul oamenilor tineri", ne-a spus Rodica Lupu.

Obţinerea de finanţări din fonduri structurale este un proces destul de dificil, dat fiind procedura complexă de aplicare, schimbarea continuă a normelor şi a procedurilor de lucru, dar şi competiţia puternică. Pentru cele două proiecte menţionate, s-a muncit mult şi s-a reuşit atragerea unei sume de aproximativ 7 milioane euro. Cele două proiecte au fost aprobate la un an de la depunerea lor.

Rodica Lupu a comentat: "Absorbţia acestor fonduri este, în continuare, ca peste tot, o problemă. Fondurile se distribuie şi se semnează contracte numeroase de finanţare, dar apar dificultăţi în implementare. Nu toţi beneficiarii au experienţă pentru a implementa corect proiectele, pentru că procesul în sine este destul de dificil şi pentru că exis-tă neconcordanţe legislative sau chiar situaţii şi aspecte neacoperite de legislaţia existentă".

În cotinuare, aceasta ne-a detaliat: "Cele două proiecte menţionate le considerăm proiecte strategice de importanţă naţională. Acestea se vor derula timp de trei ani, fiind concepute pentru a acoperi întreaga ţară, prin intermediul centrelor regionale dedicate. Pentru primul proiect, < Acţionăm responsabil! Reţeaua Socială RSC >, am creat deja 8 centre regionale de informare şi asistenţă în marile oraşe. Pentru cel de al doilea, < Tineri antreprenori >, construim o infrastructură similară, alcătuită din 16 centre de asistenţă antreprenorială în principalele centre universitare din ţară. Noi, antreprenorii din JCI România, vom acorda asistenţă şi ne vom implica în procesul de selecţie a tinerilor interesaţi de domeniul antreprenorial. Şi am constatat că foarte mulţi tineri sunt interesaţi de proiectele noastre"

Înfiinţată în anul 2002, filiala din România a JCI numără 150 de membri activi, iar din federaţie fac parte 15 oraşe din ţară. Lărgirea organizaţiei se urmăreşte prin grupuri de iniţiativă în diverse oraşe, iar un următor pas vizează înfiinţarea unei organizaţii locale în Republica Moldova.

Direcţiile strategice ale JCI România pentru 2011 urmăresc câteva axe principale: lobby la nivel internaţional în reţeaua JCI, finanţări europene, consolidarea legislaţiei din România care vizează antreprenoriatul. Alături de aces-tea, JCI România face demersuri pentru a găzdui Conferinţa Europeană a Preşedinţilor JCI din anul 2012, unul dintre cele mai importante evenimente ale organizaţiei din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb