Firmele care nu respectă contractele de achiziţii publice nu vor mai participa la licitaţii

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 28 septembrie 2006

Participarea operatorilor economici la noi contracte de achiziţie publică va fi condiţionată de modul de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractele de achiziţii publice anterioare, stabileşte o hotărâre adoptată ieri de Guvern. "Actul normativ răspunde solicitării primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu de a se găsi o soluţie pentru a limita accesul la contracte de achiziţii publice al companiilor care nu respectă obligaţiile contractuale anterioare. Este nevoie de această măsură pentru a nu apărea situaţii de blocaj, în care lucrările stag-nează. Astfel de situaţii se întâlnesc mai ales în contractele privind realizarea lucrărilor de infrastructură", a afirmat purtătorul de cuvânt al Gu-vernului, Oana Marinescu.

Potrivit actului normativ, ofertele operatorilor economici sunt considerate inacceptabile, având ca rezultat excluderea respectivilor operatori economici din cadrul procedurii de atribuire, dacă au fost depuse de un ofertant care, în ultimii doi ani, din motive imputabile acestuia, nu şi-a îndeplinit sau a îndeplinit în mod defectuos obligaţiile contractuale, fapt de natură să producă prejudicii beneficiarilor contractului. Modul de îndeplinire a obligaţiilor contractuale se dovedeşte prin prezentarea unor documente constatatoare care conţin informaţii referitoare la îndeplinirea obligaţiilor con-tractuale de către con-tractanţi şi la eventualele prejudicii produse autorităţilor con-tractante cu prilejul unor contracte anterioare.

Potrivit actului normativ, autoritatea contractantă are obligaţia de a întocmi documentele constatatoare în trei exemplare, din care unul se va depune la dosarul achiziţiei publice, unul se va elibera contractantului şi unul se va transmite Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, în scopul monitorizării. "În acest fel se va putea face un schimb de informaţii între instituţii. Aceste informaţii pot fi folosite la momentul la care se selectează un contractant", a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice are dreptul să stabilească, prin ordin, proceduri şi instrumente specifice prin care orice autoritate contractantă poate beneficia de informaţiile incluse în documentele constatatoare disponibile la nivelul ANRMAP, urmând ca aceste informaţii să fie folosite în măsura în care nu sunt disponibile deja în baza de date proprie a respectivei autorităţi contractante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb