Firmele franceze se implică în modernizarea sistemului spitalicesc din România

C.I.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 26 februarie 2008

Firmele franceze se implică în modernizarea sistemului spitalicesc din România

Francezii au găsit şi o soluţie pentru a scăpa de traficul congestionat din România, prin punerea în funcţiune a unei linii de avion-taxi pentru oamenii de afaceri

Oamenii de afaceri francezi sunt interesaţi de modernizarea spitalelor din România şi de industria agro-alimentară. Afirmaţia a fost facută în cursul dialogului purtat recent de o delegaţie avându-l în frunte pe Jean Luc Duhamel, preşedintele CGPME 92 şi conducerea CCIB, reprezentată de Florin Burada, preşedintele Comitetului pentru Comerţ Exterior şi Relaţii Economice Internaţionale al CCIB şi directorul general Ancuţa Con­ta.

"Imediat după aderarea României la UE am ştiut că trebuie să venim cu firme în România, pentru că am ştiut că există multe lucruri de făcut împreună. Prima vizită a fost la începutul lunii octombrie, când am fost însoţit de o delegaţie formată din 17 întreprinderi şi am fost primiţi în două rânduri la CCIB. ... Suntem din nou la Bucureşti, la doar câteva luni de la precedenta noastră vizită, pentru că avem patru societăţi comerciale franceze care au decis să-şi extindă activităţile în România", a spus Jean Luc Duhamel.

CGPME 92 intenţionează să deschidă un birou de reprezentare la Bucureşti, care să asiste firmele franceze intersate în demersurile din Româ­nia. CGPME 92 reprezintă Asociaţia proprietarilor de întreprinderi mici şi mijlocii din toate domeniile, reunind peste 1, 6 milioane de IMM. Confederaţia este interlocutorul guvernului de la Paris în probleme legate de piaţa muncii şi fiscalitate.

Pentru extinderea activităţilor pe pieţe internaţionale, firmele franceze beneficiază de ajutor din partea guvernului lor, care plăteşte tineri cu pregătire în comerţul internaţional, pentru a efectua studiile de piaţă necesare şi a demara operaţiunile comerciale pro­priu-zise.

"După vizita preşedintelui Sarkozy la Bucureşti, am aflat că există cerere de know-how în domeniul spitalicesc", a spus Philippe Roubaud, preşedintele Simonet Rungis.

Importante pentru întreprinderile membre ale CGPME 92 sunt posibilităţile de dezvoltare din industria frigului şi de climatizare. Astfel, firma Simonet intenţionează să cons­truiască în România antrepozite de frig, atât pentru spitale, cât şi pentru industria alimentară, şi mici camere frigorifice pentru legume, produse din carne etc, care se instalează foarte rapid.

"Ştim că aveţi legume de calitate, dar care sunt refuzate pentru că nu sunt conservate după normele europene", a spus Philippe Roubaud. Firma sa este pregatită să ofere şi contactele necesare pentru extinderea exporturilor româ­neşti de produse proas­pete.

Francezii au găsit şi o soluţie pentru a scăpa de traficul congestionat din România, prin punerea în funcţiune a unei linii de avion-taxi pentru oamenii de afaceri.

CCIB a avansat partenerilor francezi proiectul unui acord de colaborare care, printre alte prevederi, cuprinde şi sprijinul reciproc în vederea asigurării participării la târguri internaţionale. "Este un sistem care se bazează pe dorinţa de a lucra împreună, un model pe care îl vom putea extinde în toată lumea. În general, avem mari dificultăţi în a determina IMM-urile franceze să exporte. Există multe sisteme de finanţare, care sunt însă destul de complicate", a spus Duhamel, care a menţionat printre dificultăţile majore întâmpinate de regulă de firmele franceze, bariera lingvistică şi lipsa logisticii.

Directorul general CCIB a propus colaborarea şi pe linia accesării fondurilor cu destinaţie inter-regională.

După semnarea acordului de colaborare, cele două organizaţii vor stabili o agendă comună cu obiective şi termene precise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb