"Fleet Management Services", monopol pe piaţa serviciilor auto

Ziarul BURSA #Companii #Auto / 13 mai 2005

Compania "Fleet Management Services" (FMS) a fost lansată ieri, pe piaţa auto, şi are ca obiect de activitate de la consultanţa în alegerea unui tip de maşină pînă la obţinerea de discount-uri de la dealeri, înmatricularea, asigurarea, finanţarea prin credit sau leasing, întreţinerea maşinii (service) şi asistenţa în caz de accidente. Reprezentanţii societăţii susţin că o companie îşi poate reduce cu pînă la 30% costurile destinate administrării unei maşini dacă apelează la o firmă specializată în gestionarea şi monitorizarea maşinilor din dotare. Daniel Ivan, director executiv al FMS, ne-a declarat: "Aceste servicii (de înmatriculare, leasing, service sau altele) există deja pe piaţă, dar sînt fragmentate. Sîntem prima companie de pe piaţă care oferim aceste categorii de servicii înglobate. În acest an ne aşteptăm la o avalanşă de clienţi şi preconizăm o cifră de afaceri de 300-400 mii de euro". Firmele care vor să îşi externalizeze administratrea parcului auto vor putea să transfere la FMS angajaţii pe care îi au pe segmentul auto.

Cifră de afaceri de 3-5 milioane de euro în 2006

Dragoş Roşca, directorul general al fondului de investiţii "Germisa", acţionarul majoritar al FMS, ne-a declarat: "Intenţionăm să ajungem la o cifră de afaceri de 3-5 milioane de euro în 2006. Am preluat această afacere de la compania < Neo Car > şi în prezent deţinem 75% din acţiunile FMS. Investiţiile pe care le vizăm pentru acest an se încadrează între 100.000 şi un milion de euro. Intenţionăm să dezvoltăm afacerea pînă la stadiul cînd va deveni foarte profitabilă, iar peste 5-6 ani o vom vinde".

"Germisa Investments Fund" s-a înfiinţat cu opt luni în urmă şi deţine investiţii în domeniul serviciilor medicale, retail, auto şi mass-media.

Aşteptăm să administrăm 5.000 de maşini pînă la sfîrşitul anului

FMS poate prelua spre gestionare un parc auto ce cuprinde cel puţin 40 de maşini şi care poate să ajungă la cîteva sute de autoturisme. Cristian Gavrilă, director de vînzări la FMS, ne-a declarat: "În acest an vrem să ajungem să administrăm total sau parţial circa 5.000 de maşini. Printre clienţii noştri putem enumera: < Alpha Bank >, < Raiffeisen Bank >, < BRD Sogelease >, < Ozone >, firme specializate în IT, distribuţie etc. Estimăm că piaţa de administrare a parcurilor auto poate ajunge la 4-5 milioane de euro în următorii doi ani".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb