FOAMEA DE BANI A STATULUI CONTINUĂ Ministerul Energiei cere 687 milioane lei de la Hidroelectrica

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 decembrie 2018

Ministerul Energiei cere 687 milioane lei de la Hidroelectrica

Foamea de bani a Statului Român continuă, Ministerul Energiei completând ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) din data de 19 decembrie cu un punct privind aprobarea distriburii de dividende suplimentare în sumă de 687 milioane de lei, peste cea fundamentă iniţial de companie, care înaintase în acest sens suma de 550 milioane de lei.

Acum , pe ordinea de zi a AGA se găsesc ambele varinate, termenul de plată a dividendelor înaintat de conducerea Hiroelectrica fiind de cinci zile lucrătoare de la data adoptării hotărârii. Ţinând cont că deţine 80% din Hidroelectrica, statul urmează să încaseze 549,6 milioane de lei de la producătorul de energie, faţă de 440 de milioane de lei cât ar fi trebuit să încaseze conform primei propuneri, în timp ce restul de 137,4 milioane de lei urmează să meargă către Fondul Proprietatea (FP), ce deţine 20% din Hidroelectrica.

În luna iulie din 2018, Hidroelectrica a plătit acţionarilor dividende în valoare de 1,134 miliarde de lei, aferente anului 2017, circa 908 milioane de lei revenind Statului Român. Solicitarea Ministerului Energiei vine în codiţiile în care se apropie finalul de an, statul ţintind încadrarea într-un deficit bugetar de 3%, potrivit analiştilor. Recent, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond la Fondul Proprietatea (FP) a declarat că FP poartă discuţii cu potenţiali investitori privind vânzarea deţinerii sau a unei părţi a deţinerii pe care o are la Hidroelectrica.

În primele nouă luni ale anului, producătorul de energie a obţinut un profit brut de circa 1,98 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 23% comparativ cu profitul brut obţinut pe întregul an financiar 2017.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Statul se pare ca și-a impus, in sfârșit, punctul de vedere la hidro. Pana acum profiturile imense de aici erau sifonate de conducerea firmei sau transmise băncilor prin depozite fără rost. S-a bătut mult toba și cu investițiile care cele mai multe s-au dovedit nerentabile. Ma rog ca in țara lui Papura!

    1. Măi Sfax, te temi că rămâi fără pensie specială?

      Tehnologia Hidroelectrica este la nivelul anilor 60. Nu mai investiți nimic că-i nerentabil. O sa mai mearga 2-3 ani si le punem pe butuci. După care, stați pe întuneric că se stinge becul!

      Eiii becul nu se stinge, dar vom plăti mai mult în 2 3 ani. Necazul e pe mai mulți ani pentru ca în lume sunt schimbări mari privind energia, care vor cere investiții foarte mari. În ritmul ăsta ne pierdem independenta energetica. Vor veni companii din afară care produc mai ieftin și verde. Deja am piredut cu mult startul și nu cred ca mai putem recupera. Luam câteva sute de lei la pensie sau salariu pe care pana la urmă îi vom plăti străinilor și nu pentru ca au ei scopul de a ne lua tot ci pentru ca suntem noi fraieri. Uleiul, orezul si ajutoarele sociale sa trăiască!!!

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb