FONDURI EUROPENE Proiecte de mediu de 3 miliarde de euro

Ziarul BURSA #Fonduri Europene #Mediu / 9 iulie 2019

Proiecte de mediu de 3 miliarde de euro

Programul investiţional din fonduri europene propus de către Ministerul Mediului, pentru perioada de finanţare 2021-2027, însumează aproximativ 3 miliarde de euro, iar viitoarele investiţii vizează, în special, gestionarea deşeurilor, calitatea aerului şi biodiversitatea.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Mediului, ţara noastră a propus partenerilor europeni un amplu program de investiţii ce vizează viitorul exerciţiu financiar: infrastructură de colectare separată, sisteme inteligente pentru implementarea principiului "plăteşte pentru cât arunci", modernizarea infrastructurii de sortare a deşeurilor, investiţii în biodigestoare anaerobe pentru producţia de GNC (gaz natural comprimat), investiţii în autogunoiere care să funcţioneze cu GNC şi în sisteme de producere a combustibililor alternativi.

Secretarul de stat din minister, Iulian Octavian Stana, a participat la cea de a doua reuniune România-Comisia Europeană privind elaborarea documentelor de programe pentru investiţiile din fondurile europene 2021-2027: "Scopul nostru trebuie să fie implementarea economiei circulare, adică reintroducerea deşeurilor în fluxul economic, iar cantitatea depozitată să tindă spre zero. Este o măsură care ajută deopotrivă la protejarea mediului şi oferă un impuls asupra economiei, mai ales în privinţa producerii combustibililor alternativi.

Finanţările provenite din fondurile europene susţin dezvoltarea României şi în acelaşi timp, prin investiţiile în domeniul mediului, vom reuşi să luptăm împotriva poluării, a schimbărilor climatice şi să gestionăm mult mai eficient problema deşeurilor prin introducerea principiilor economiei circulare". În ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii aerului, au fost propuse investiţii pentru trecerea în domeniul rezidenţial a centralelor de apartament, care funcţionează pe lemn sau cărbune, la termocentrale care să funcţioneze pe gaz sau pe curent. Un alt domeniu aflat pe agenda reuniunii experţilor români cu reprezentanţii Comisiei Europene a fost biodiversitatea. Au fost propuse investiţii în ariile protejate care fac parte din Reţeaua Natura 2000, în infrastructura verde la nivel urban şi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb