Fonduri pentru proiectele de cercetare în domeniul cărbunelui şi oţelului

A.T.
Piaţa de Capital / 26 martie 2011

Fondul de Cercetare pentru Cărbune şi Oţel (RFCS) poate finanţa până la 60% din costurile aferente proiectelor de cercetare şi până la 50% din costuri în cazul proiectelor pilot şi demonstrative. Bugetul anual al RFCS se ridică la circa 60 milioane de euro, din care 72,8% pentru proiecte în domeniul oţelului şi restul de 27,2%, pentru cele în domeniul cărbunelui, a declarat Alan Haigh, conducătorul RFCS - Direcţia Generală Cercetare şi Inovare a Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat, Alan Haigh a vorbit despre activitatea Fondului în cadrul unui seminar organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în parteneriat cu Ministerul Economiei (MECMA), Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) şi Universitatea Politehnică din Bucureşti - Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor.

Conducătorul RFCS a menţionat: "Din 2003, peste 440 milioane euro au fost investiţi de RFCS în proiecte ştiinţifice, tehnice şi inovatoare, cu obiective bine definite. Fondurile RFCS pot fi accesate pentru proiecte în domeniul proceselor de producţie; aplicarea, utilizarea şi conversia resurselor; securitatea în muncă; protecţia mediului şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon rezultate în urma producţiei de oţel şi a utilizării cărbunelui".

Până în prezent, 13 entităţi din România au beneficiat de finaţare prin RFCS în cadrul a 8 proiecte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pentru niste trantori cu doctorate in vest, banii sunt bineveniti. Vad ca o serie de eurofagi s-au infipt in cascavalul pentru perfectionarea ..cui? A unor metode de inmagazina\re ? ! a dioxidului de carbon rezultat din arderea carbunelui?? In anii 39-45 ai secolului trecut ,germanii aveau la Peenemunde, unde se fabricau celebrele V1 si V2 ,filtre de retinere a emisiilor de gaze rezultate din arderea carbunelui in centralele electrice din anii aceia,mult mai bune decat ce ne ofera noua niste distinsi investitori din vest sau aiurea! Inmagazinarea dioxidului de carbon in nu stim ce spatii subterana,este o prostie monumentala care consuma niste fonduri in mod inutil! In scopul reducerii incalzirii globale? Sa fim seriosi ,distinsi cititori. Actiunea respectiva este echivalenta cu aceea de a transporta apa cu un ciur! Iar aceste agentii de cercetare,bugetivore,ar trebui restructurate ,conform unui plan unic de dezvoltare economica.a tarii. Pe care nu se pricepe nimeni sa-l faca, sau daca exista, este bine pastrat in cine stie ce arhive.Ca unul care a lucrat, pe vremuri in sistem, cunosc oarecum lipsa de profunzime practica a cercetarii universitare actuale ,lipsa de idei novatoare si, mai ales , genul de cercetari privind perfectionarea ..unor carari, batatorite..., in domeniul energiei! De aici aceasta opinie critica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5831
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2983
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9672
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.0756

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb