Fostul şef al POS Mediu, cercetat penal pentru corupţie şi trafic de influenţă

C.P.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 8 aprilie 2013

Procurorii DNA au anunţat, vineri, că îl cercetează penal pe Adrian Mândroiu, fost director general şi, în prezent, director la Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu - AM POSM, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de trafic de influenţă în formă continuată (patru acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

Ministerul Mediului a precizat că fostul director general a încheiat contractul în baza căruia este anchetat în anul 2011. Conducerea Ministerului a decis suspendarea din funcţie a directorului Mândroiu, până la finalizarea cercetărilor DNA şi pronunţarea deciziei instanţelor de judecată.

Alături de Adrian Mândroiu mai sunt cercetaţi Nicolae Frank, administrator a unor societăţi comerciale de consultanţă, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de cumpărare de influenţă în formă continuată (două acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie, dar şi Vlad Cristian Goga, administrator a unor societăţi comerciale de consultanţă, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de cumpărare de influenţă în formă continuată (trei acte materiale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie.

Procurorii DNA arată că, din noiembrie 2011 şi până în prezent, Adrian Mândroiu a pretins şi primit bani, alte foloase şi a acceptat daruri de la reprezentanţii firmelor conduse de Frank Nicolae şi Goga Vlad Cristian, cu complicitatea şi altor persoane, pentru a interveni pe lângă diferiţi funcţionari din cadrul AM POSM, pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului menţionat, între care şi firma Tahal Consulting Engineering SRL.

Pe 5 aprilie 2011, între reprezentanţii firmei Tahal Consulting Engineering SRL şi autoritatea de mediu s-a semnat un contract având ca obiect acordarea de asistenţă tehnico-economică pentru direcţiile şi birourile de implementare din cadrul unor organisme intermediare aparţinând de POSM, legat de proiectele finanţate din asistenţa financiară nerambursabilă. Valoarea contractului este de 19,94 milioane de lei. Pentru a rezolva problemele legate de ritmicitatea plăţilor şi pentru a obţine sprijinul în adjudecarea unor noi licitaţii pe viitor, respectiv 2014-2020, membrii asocierii au efectuat mai multe acte materiale de cumpărare a influenţei directorului AMPOSM.

DNA mai arată că Adrian Mândroiu a pretins şi primit un ceas de mână; un autoturism nou marca BMW X1, XDRIVE, dat în folosinţă gratuită, o excursie de două săptămâni în insulele Mauritius pentru două persoane, sume de bani între 500 şi 600 de lei.

Frank Nicolae şi Goga Vlad Cristian, la o întâlnire la care a participat şi Mândroiu Adrian, s-au pus de acord să constituie un fond ilicit de minim 50.000 euro din care să plătească necuvenit funcţionarii de la nivel local, care fie creau probleme în derularea contractelor cu autorităţile statului, fie trebuiau mituiţi pentru obţinerea unor astfel de contracte.

La finele săptămânii trecute, procurorii au dis-pus reţinerea celor trei pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile. În acest dosar, DNA efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb