"Franklin Templeton" recomandă listarea "Fondului Proprietatea" la Varşovia

Ş.C.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 7 iulie 2011

"Franklin Templeton", managerul "Fondului Proprietatea", recomandă listarea secundară a Fondului la Bursa de la Varşovia, în primul trimestru al lui 2012, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Listarea secundară ar trebui să fie combinată cu o ofertă de până la 10% din acţiunile existente ale Fondului.

"După analizarea mai multor pieţe internaţionale, ne-am concentrat pe o listă scurtă de trei burse, şi anume Londra, Varşovia şi Viena", au precizat reprezentanţii Franklin Templeton", adăugând: "În urma unor analize amănunţite, a discuţiilor cu băncile de investiţii şi a poziţiilor exprimate de investitorii instituţionali, Managerul de Fond susţine că listarea la Bursa din Varşovia este în interesul pe termen lung al acţionarilor Fondului", se arată în comunicatul transmis BVB.

Reprezentanţii FT susţin, printre altele, că FP ar fi printre primele 15 companii ca mărime dintre cele 417 listate pe piaţa principală a Bursei poloneze, ceea ce îi va conferi o vizibilitate mai mare decât pe Bursa londoneză.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Este o alegere care intr-adevar va profita de experienta pe aceasta piata a domnului Konieczny si implicit de sustinerea financiara si know how-ul pe care echipa Emerging Markets a Fondului Franklin Templeton o are in locatia din capitala poloneza. Tinand cont si de istoria recenta, fiind tara care a prin intermediul Papei Ioan Paul al II lea a facut posibil drumul spre democratie este inca un atuu demn de luat in seama. Le urez succes si sper ca bunele intentii pe care le au sa fie intelese si de cei care vor decide aceasta listare. Ramanand ancorati ii istorie as vrea sa aduc totusi in actualitate devia celui care in opinia mea a fost intemeietorul Romaniei moderne si care prin constitutia democratica si infiintarea unora din cele mai importante institutii precum banca nationala, academia romana a facut ca tara sa-si castige un loc de cinste in randul tarilor europene.De aceea ar ramane loc pentru o intrebare si anume daca Frankfurter Werpapier Börse a fost luata in considerare tinand cont si apropiata fuziune cu New York Stock Exchange ducand astfel la formarea unui lider mondial. Prin aceasta spectrul de atragere al investitorilor ar fi constituit cel putin un moment de reflexie pentru o alegere in cunostiinta de cauza.

    1. Daca PAPA, oricare ar fi el, este amestecat in jocul bursier...atunci va recomand calduros sa vindeti tot si sa cumparati castraveti! UE in nemernicia sa despagubeste pierderile din castraveti.Prostie inca nu...Dar speram sa...

    Regret sa spun asta, dar cred ca Mobius si-a atins, comform lui Murphy, nivelul de incompetenta.Listarea FP la Bursa polaca, este echivalenta cu zero barat, Marele Mobius isi devoaleaza astfel incompetenta, in a numi ca DG, in Romania un nepot al lui Sobietski.Adica un dusman traditional al Ruminilor.In afara de zimbetul sau timp, caracteristic natiei sale(si a lui Valentin Down Ionescu), "terminatorul" polac, nu a reusit altceva decit sa invrajbeasca statul cu FP si invers. Asta putea face si Vanghelie pe mult mai putini bani,Numai imberbul de Ursache e capabil de performante similare.Ca o concluzie: Ursache=Farmache=Konieczki sau cum mama lu' FP lo' fi chemand...Daca nu ma puteti urmari sunati la Daniel Tepes. Acest strateg al apocalipsei.Nici o surpriza daca la telefon rasunde Zah. Si va da cotatiile de legume de la Ulea.Care cu Isac si echipa...Focsani si treburi...Cosmin Gheorghiu are solutia.Sa il intrebe pe tata...Eu cu cine votez?

    1. Ionescu cu valeetati de administrator nu are timp de altceva. Cumpara tv, se gandeste cu groaza la evaluarea lui din septembrie si categoric la turneul sportiv. Surse sigure spun ca turneul sportiv va costa peste 20 mii euro. 20 salariati x cu cazare masa fara echipament sportiv..deci ce face Ionescu? Se preocupa de menajere si ce sa mai cheltuie. Tot aparatura IT si ce se ma gaseste. Referitor Bursa nu are nici o treaba. Ba da, executa ce-i spune FS. Dar lui FS cine ii spune?

      marele PSD-ist Ursache a avut baiatul anagajat la BVB 2 ani. Dar a venit numai 2 sapt. in rest a fost platit zi de zi fara insa sa apara. Cine nu crede sa verifice la Emitenti acolo a fost angajat. Deci se poate

      Asta de la BVB tocmai zicea ieri (...) ca o sa ajunga tranzactiile cu FPl a 30 mil/zi.Cu siguranta se referea la tranzactiile de la Varsovia Poate ii spune cineva ca nu mai este angajat la Wood.

      Ne luam de Ionescu, dar sa nu uitam ca el nu este singur si nu face nimic de capul lui. In spate este tot CA cu exceptia desigur a lui Siminel si Botta. Radam dar nu cred ca avem de ce. Radem ca nu se face nimic, ca se cumpara, ca s-au pus in pozitii oameni fara competente si moralitate, dar Ionescu nu face asta singur, el executa. Nu sunt fanul lui dar stiu din interior ca a angajat-o pe Manelista ca asa i s-a spus. Manelista ptr.el chiar nu exista, ce sa cunoasca saraca fata intretinuta? Noua asistenta si restul adusi de el, sunt numai la comanda. deci sa nu-i putem lui totul in carca. II putem pune desigur, aroganta si prostia, dar astea le face numai din nestiinta. Nu a stiu la ce intra si impis si de d-na Alexandru a facut-o. Nu este nevinovat desigur dar nici vinovatul sef. FS isi imagineaza ca noi nu stim, dar stim si nu ne prefacem ca suntem prosti cum crede el. In final il vom prosti si noi asa salariati prosti cum ne crede el. Sclavi pe plantatie.

      Cine este tata lui Cosmin? Si totusi a fost ales prin vot democratic nu? NU spunea Farmache ca isi cauta echipa, si-a gasit-o. In ziua de astazi nu mai gasesti oameni ca Razvan Pasol care sa-i dea demisia cand vede ca proiectele nu pot fi nici incepute si nici finalizate. Avem din pacate numai paiate.

      mai scrie te rog. nu pot pleca la Bursa pana nu mai scrii tu ceva. hai te rog

      O fi nepot al lui Sobietki si binenteles ca nu ne va iubi, dar stie piete de capital si nu este fan telenovelele de pe programele romanesti urmarite cu ardoare de anca, timp in care dadea de inteles ca e foarte ocupata si nu poate fi deranjata...Ne cam "terminam" singuri... Oricum ea este poreclita la locul de munca "terorista" .

    Treaba e oabla.Focsaniul va pierde titlul de buric al pietei financiare globale.Varsovia care a trimis vapoare la Paltinis, e solutia salvatoare. Isac (acest dac vechi din china)va face sluj la Konietcky, si reciproca nu va fi valabila.Farmansky va juisa in poloneza, cu Tepesky virf de lance.Zahesky va Uleiasky cu Molnarsky.Isackevici va slujevici la oricinevici.

    Gheorghiuvici va Cosminevsky, ca ce sa faca si el? Si noi ne vom uita ca timpievsky cum ne pleaca emitensky.Clarvesky la tot poporu' ?!?!?!

    1. Uitati-va ce spune Paita bv-ista ieri (...) referitor Fondul Proprietatea, pai asta-i director? Ca sa avem investitori trebuie sa inspiri incredere. sapt.trecuta discutam cu cineva ref.BVB s marturisea ca mai bine arunca banii pe Dunare decat sa-i fure astia. Cand va inspira incredere si performanta, atunci poate.

      In Bursa nu se ia nici o hatarare desi exista jurisiti fara opinia caselor de avocatura. De ce trebuie sa platiti case de avocatura, cate procese exista de aveti asa nevoie?

    Recunosc. Sunt rau.Dar iubesc tara asta.Si nu ii iubesc pe ETERISTI.Pe ETERISTII POLACI DIN CA AL BVB. Si nici pe secretarele lor.Care este.Punct.

    1. Dragi actionari,

      Nu-l mai lasati pe “asta” pana in septembrie, va cheltuie toti bani. Iar s-a pus pe cheltuit.Ce face cu atatea tv si atata aparatura it? A concediat la “cerere”5 oameni si déjà a angajat 4. Cu ce il ajuta la imagine “manelista” Daniela? Numai pentru ca este cu Tepes? Sau cu cine o fi? Se preocupa de aduis preoti sa faca sfestanie, poate ne da un exemplu unde a vazut el asa ceva la care Bursa?

      Care secetare. La 24 de ani a fost si in publicitate si de "toate". Specialista mare si obligatoriu de la tara. Tot ce este de la tara este ok pentru Ionescu.Iubeste provincia baiatul asta .Si de peste Prut obligatoriu. Scrisori de recomandare au?

      Farmache toata ziua suna la receptie.Este ocupat sa o intrebe pe blonda " ce faci draga, cum este ziua ta de dimineata"?

      Ieri nu a sunat. Blonda este acasa. Poate astazi ca vine. Maine scriem ce i-a spus

      Se pare ca nu intelegeti. Ce vina au fetele ca au fost angajate, nici una. Ele striu ca daca te coafezi si faci imagine proasta BVB este ok> A face asistenta presupune ceva stiinta si ceva specialitate, Uitati-va la banci si veti vedea tinuta, protocol si altele. Dar in primul rand respect pentru colegi. Ce vina are Ciurel ca a fot pusa sefa la marketing si nu cunoaste ca la o petrecere in aer liber vara nu mergi in costum de langa si pantofi cu toc ca sa-ti ramana tocurile in pamant. Asta presupune stiinta, dar cui ii pasa? Dar le place barfa si atat. Si in rest banii merg, Andrei cere si nu i se da nimic, asdta-i vata unora..deci de bine

      Am lucrat in bvb si am si servici. servici bun . mult mai bun. noroc cemai. insa ptr.ca tot vine evaluarea dl.Ionescu nu putem sa-i luam din meritele lui. asta ca sa ajutam ca.ul. a dat afara 5 oameni la solicitarea lui fs. 3 la pachet, una ca nu era ptr.bvb desi 15 ani a fost ok, unul ca vorbea mult prea mult si ultima ca era prea buna pentru marketing. de fapt singura care stia cu adevarat ce este pe acolo. numai ca le spunea direct ce avea de spus si nu pupa a deranjat, restul 2 de umplutura. a mutat menajere sus in jos, a zugravit si pus mocheta de 3 ori pretul real, a cumparat aparatura IT numai pentru el, contracte pentru logistica si atele, service si se ocupa de turneul sportiv. merite cu adevarat profesioniste. si a introdus un dress cod copiat de la o banca . iar tinuta lui este cu adevarat "inreprosabila" si morala si profesionala. deci maine vom aduce si ce nu a facut, dar cu siguranta nu va mai scrie nimeni la cat voi avea de scris. sunt curios tare ce face spune ca-ul de tot ce nu a facut el. sau este cu acordul lor? sa nu uit, de mahalagismul fara cuvinte a lui. chiar nu am cunoscut asa ceva pana acum.

      de cand a venit daniela cojocaru imagine nu a crescut de fapt l-a tras in jos de tot. dar de cand a venit Ionescu la BVB, Bursa a scauzt in imagine ca niciodata. Si nu car nu ar fi iubit . Iubit este, dar din pacate nu este profesionist. Sa i se dea un test legat de BVb si va cadea cu siguranta. Dar ce sa-i faci . La Bursa poti intra daca esti amanta, daca nu devii si asa obtii si post si funtie si bani. Ce atata cu cresterea Bursei, la vanzare cu ea si apoi noi la mare. Nu va face nimeni imagine proasta, nimeni nu scrie din frustrare, nici macar ca amuzament, dar voi stiti asta, numai ca nu va pasa. Spuneti in stanga si in dreapta " niste frustrati" dar nu vedeti ca nu faceti nimic, pentru ca nu stiti. Cu siguranta stiti sa faceti altele, dar nu este suficient.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb