Franţa vrea să permită tuturor angajaţilor sanitari să administreze vaccinuri anti-Covid

J.P.
Internaţional / 26 martie 2021

Franţa vrea să permită tuturor angajaţilor sanitari să administreze vaccinuri anti-Covid

Stomatologilor şi medicilor veterinari francezi ar trebui să le fie permis să administreze vaccinuri anti-COVID-19 întrucât cantitatea de doze pe care Franţa o va avea la dispoziţie luna viitoare va creşte semnificativ, a afirmat vineri autoritatea de sănătate din această ţară, potrivit Reuters, citat de Hotnews.

The Haute Autorite de Sante (HAS) a afirmat într-un comunicat că ministerul francez al sănătăţii i-a cerut recomandări privind suplimentarea personalului sanitar care participă la campania de vaccinare.

"Creşterea numărului de doze va permite vaccinarea pe scară largă din aprilie şi va necesita mobilizarea unui număr mai mare de profesionişti competenţi care să vaccineze rapid persoanele relevante", a afirmat HAS.

Autoritatea a anunţat că a recomandat ca stomatologii, farmaciştii, studenţii la medicină, tehnicienii de laborator, medicii veterinari şi alte categorii de angajaţi din domeniul sanitar să fie autorizaţi să administreze vaccinuri anti-Covid în centrele de vaccinare sau în cabinetele private.

HAS estimează că această măsură ar duce la suplimentarea personalului autorizat să administreze vaccinuri cu aproximativ 250.000 de persoane.

Până acum principala problemă a Franţei a fost lipsa vaccinurilor, nu a persoanelor care să le administreze, însă guvernul de la Paris a anunţat că se aşteaptă ca numărul de doze disponibile să crească semnificativ începând din luna aprilie.

În jur de 7,1 de milioane de persoane, aproximativ 11% din populaţia Franţei, au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-Covid şi puţin peste 4% au fost chemate şi la rapel.

Executivul francez şi-a propus să vaccineze 10 milioane de persoane până la mijlocul lunii aprilie, 20 de milioane până la mijlocul lui mai şi 30 de milioane până în vară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb