Funcţionarii care l-au împroprietărit pe primarul Băsescu au "o problemă" cu Parchetul şi Poliţia

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 1 iulie 2008

Parchetul şi Poliţia sunt pe urmele funcţionarilor publici implicaţi în afacerea casei lui Traian Băsescu din strada Mihăileanu. Angajaţii Administraţiei Fondului Imobiliar (AFI) şi cei ai Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) care i-au acordat imobilul din strada Mihăileanu, preşedintelui Traian Băsescu, în timpul mandatului său de primar general al Capitalei, au devenit subiecţii unui dosar penal aflat în lucru la autorităţi. Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice (GIP), a anunţat, ieri, că "Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, Bucureşti a confirmat faptul că angajaţii AFI şi ai PMB care i-au dat lui Traian Băsescu imobilul din strada Mihăileanu sunt cercetaţi în Dosarul Penal nr. 4136/P/2007, dosarul fiind în prezent în lucru la Biroul Cercetărilor Penale din cadrul Secţiei 17 Poliţie".

Potrivit GIP, în cazul afacerii Mihăileanu se regăsesc un şir de ilegalităţi de natură penală şi civilă precum: repartiţia apartamentului, încheierea contractului de închiriere cu nerespectarea condiţiilor legale, existenţa a două contracte de închiriere simultan pe numele lui Traian Băsescu (unul cu Regia Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat şi cu PMB), şi vânzarea cu nerespectarea condiţiilor legale, la un preţ derizoriu.

"Imobilul din strada Mihăileanu a fost, mai întâi, închiriat ilegal, pentru că, la data formulării cererii de închiriere, Traian Băsescu nu îndeplinea niciuna dintre condiţiile legale pentru a beneficia de o locuinţă cu chirie de la stat", susţin reprezentanţii GIP, care explică: " În momentul în care a primit în chirie un apartament de la Primăria Capitalei, Traian Băsescu era deja chiriaş într-o locuinţă de stat de la RA-APPS. Traian Băsescu nu avea nevoie de o altă locuinţă, ca dovada că nu a locuit niciodată în imobilul închiriat de la Primaărie. Traian Băsescu s-a mutat direct din locuinţa de la RA-APPS în casa proprietate personală de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti. De altfel, până şi suprafaţa spaţiului închiriat de la Primărie (369 mp) este mult mai mare decât cea pe care ar fi putut-o primi o familie cu un număr de membri similar familiei Băsescu".

Pe de altă parte, potrivit GIP, imobilul a fost vândut ilegal lui Traian Băsescu pentru că vânzarea se putea face numai după expirarea termenului legal, iar fostul edil, a încheiat contractul de vânzare - cumpărare cu cinci luni înainte de expirarea termenului de depunere a cererilor de revendicare prevăzut de lege. Totodată, reprezentanţii GIP atrag atenţia că sunt exceptate de la vânzare locuinţele care au avut destinaţia de case de oaspeţi, de protocol, precum şi cele folosite ca reşedinţe pentru foştii şi actualii demnitari.

Mai mult, GPL susţine că imobilul a fost vândut ilegal, întrucât Traian Băsescu achiziţionase anterior o casă pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, pe care o donase fiicei lui, iar Legea 112/1995 interzice celor care au înstrăinat o locuinţă proprietate personală să cumpere alta de la stat.

"În cazul închirierii şi cumpărării de către Traian Băsescu a imobiliului din strada Mihăileanu, ilegalităţile comise de funcţionarii Primăriei Municipiului Bucureşti şi de cei ai Administraţiei Fondului Imobiliar sunt evidente, Traian Băsescu însuşi recunoscând, în mai multe rânduri, că are cu imobilul din strada Mihăileanu", a spus Ciuvică.

Cu toate acestea, Traian Băsescu, "beneficiarul acestor ilegalităţi", după cum susţin reprezentanţii GIP, se bucură în prezent de imunitatea pe care i-o conferă funcţia de preşedinte al României, demersul autorităţilor vizându-i, momentan, doar pe funcţionarii publici ai celor două instituţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb