Fuziune pe piaţa materialelor de construcţii din ţara noastră - "Carpatcement Holding" SA

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 5 august 2004

Cele trei fabrici de ciment "Moldocim" SA Bicaz, "Casial" SA Deva şi "Romcif" SA, precum şi "Carparcement România" SRL, societăţi aparţinînd grupului german "HeidelbergCement" în România, au fuzionat sub numele "Carpatcement Holding" SA, informează un comunicat de presă al companiei. Fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi producătoare de ciment în cadrul "Carpatcement Holding" SA este o etapă naturală a strategiei de dezvoltare a grupului "HeidelbergCement în România. Dat fiind faptul că cele trei fabrici aveau acelaşi obiect de activitate - producţia de ciment, şi "Carparcement România" SRL avea ca obiect activităţi conexe fabricării cimentului, reunirea lor sub acelaşi nume reprezintă un proces de reorganizare sub un concept unitar de management.

Patrimoniul societăţilor absorbite a fost transferat noii companii "Carpatcement Holding" SA, care are în prezent peste 12.000 acţionari. Capitalul social al companiei este în valoare de 10.221.967.700.000 lei, divizat în 102.219.677 acţiuni cu valoare nominală de 100.000 lei. HeidelbergCement Central Europe East Holding BV deţine 65,66% (adică 67.115.702 de acţiuni), HeidelbergCement România BV deţine 33,21% din capital (adică 33.950.957 acţiuni), în timp ce 1,13% din capital (adică 1.153.018 acţiuni) aparţine acţionarilor minoritari.

Fuziunea atrage după sine beneficii precum reducerea numărului de niveluri de management şi focalizarea acestuia pe proiecte, îmbunătăţirea proceselor de planificare şi investiţii, în acord cu oportunităţile comune de investiţii şi strategia de dezvoltare a noii companii, alocarea corespunzătoare a fondurilor şi utilizarea mai eficientă a resurselor tehnice, logistice şi, în special, umane ale companiei rezultate în urma fuziunii.

"HeidelbergCement" este lider mondial în domeniul materialelor de construcţie, fiind în acelaşi timp unul dintre primii producători de ciment din lume. În cele 50 de ţări în care este prezent, grupul HeidelbergCement deţine 1.600 de fabrici unde lucrează peste 37.000 de angajaţi. În 2003, cifra de afaceri a Grupului s-a ridicat la 6.3 milarde euro iar vînzările de ciment la circa 51 milioane tone. În România, Grupul este unul dintre cei mai importanţi investitori germani, cu o valoare a investiţiei de 230 milioane euro din 1998 pînă în prezent. HeidelbergCement este prezent pe piaţa românească în producţia de ciment, betoane şi agregate prin cele trei companii "Carpatcement Holding", "Carpat Beton", respectiv "Carpat Agregate".

În primul semestru al acestui an volumul vînzărilor de ciment ale "Carpatcement" pe piaţa locală a crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 23%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb