GABRIEL BIRIŞ: "Dacian Cioloş ştia de modificările din Codul Fiscal"

Ionuţ Stănescu
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 12 septembrie 2016

Gabriel Biriş (Sursa foto: Facebook)

Gabriel Biriş (Sursa foto: Facebook)

Actualizare 16:17 Ponta acuză Executivul că minte: "Ministrul de finanţe şi Cioloş ştiau de modificările la Codul fiscal"

Victor Ponta a declarat astăzi că Executivul condus de Dacian Cioloş a fost prins cu "o minciună gravă" în ceea ce priveşte proiectul de ordonanţă pentru modificarea Codului fiscal.

Fostul premier a spus că de prevederile actului normativ aveau cunoştinţă atât ministrul de Finanţe, cât şi prim-ministrul.

"Povestea asta cu Codul fiscal de săptămâna trecută este mult mai gravă decât pare. A părut o stângăcie, o nebunie a lui Biriş, dar am aflat de la acesta că toată lumea ştia. Şi ministrul de Finanţe şi domnul Cioloş. Deci, prima problemă este că ne-au minţit. E foarte important că un Guvern tehnocrat teoretic ne spune adevărul. Politicienii sunt răi, au interese, dar ei ar fi trebuit să ne spună adevărul. Deci au ştiut toţi de modificarea aia de Cod fiscal. (...) E pentru prima dată când dumneavoastră şi nu noi, Opoziţia, i-aţi prins cu o minciună gravă legată de Codul fiscal, nu aşa de o chestiune micuţă", a afirmat Ponta, potrivit unor surse din media.

Ponta a precizat că modificările ce urmau a fi aduse Codului fiscal nu vizau interese ale unor firme din ţara noastră, ci "companii străine şi nu ştiu ce persoane care au conturi prin Elveţia".

Ponta a mai afirmat, sediul PSD: "E foarte important ca să ştim de fapt cine influenţează Guvernul actual. Ei făceau lucrurile astea pentru voiau să îşi rezolve nişte firme, nişte prieteni din străinătate sau voiau să le facă pentru că, de fapt, situaţia bugetară a României în 2017, pentru că acum încă trăiesc din ce am adunat noi în anii trecuţi, este foarte gravă? (...) Uitaţi-vă cine câştiga din modificările la Codul fiscal. Eu cred că o parte dintre tehnocraţi o să îi vedem lucrând, din ianuarie, la cei care trebuiau să câştige în urma modificărilor Codului fiscal".

(M.K.)

------------

Fostul secretar de stat din ministerul Finanţelor, Gabriel Biriş, a declarat aseară, la B1 Tv, că premierul Dacian Cioloş ştia de proiectul de modificare a Codului Fiscal.

Gabriel Biriş a declarat: "Normal că se ştia pentru că am lucrat destul de intens pe acest proiect. În mod evident, sunt absolut convins că detaliile tehnice, la virgulă, nu cred că s-au înţeles. Şi premierul, şi ministrul au extrem de multe alte probleme pe cap. (...) Ne-am apucat în urmă cu câţiva ani de acest proiect, iar în acest set de modificări sunt unele care au fost cerute inclusiv de mediul de afaceri, în sensul simplificării şi care nu au fost prinse în Codul Fiscal anul trecut".

Întrebat dacă a venit în Guvernul Cioloş cu acest proiect de simplificare, Biriş a declarat: "Da, altfel nu veneam".

Fostul secretar de stat din ministerul Finanţelor a precizat astăzi, pe pagina sa de Facebook: "Aseară am discutat, intens, în special despre impozit pe venit şi contribuţii, despre plafonarea bazei de calcul al contribuţiilor, despre neutralitatea pentru angajat, angajator şi buget a propunerii, dar şi, mai ales despre măsurile care ar fi dus la impozitarea unor imense sume nedeclarate, atât din ţară cât şi parcate prin paradisuri fiscale. Am avut şi o intervenţie din partea domnului senator Vosganian, care a confirmat corectitudinea propunerii, punând doar în discuţie momentul şi modul în care a ajuns în spaţiul public".

Gabriel Biriş a demisionat săptămâna trecută din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor, după scandalul modificării Codului fiscal. Demisia acestuia s-a produs în contextul în care un proiect de ordonanţă privind modificarea Codului fiscal a ajuns în presă.

Ministerul Finanţelor a anunţat miercuri că nu există un proiect asumat de ministrul Anca Dragu care să includă majorări de taxe şi de impozite sau de contribuţii sociale obligatorii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. doi constipati [Fragment eliminat, conform regulamentului]. daca li se adauga "peggy" de la finante si madam pruna de la justitie avem tabloul cvasi-complet al imposturii, sfertodoxismului si suficientei care tin fraiele romaniei in drumul aberant spre statutul de "stat esuat".

    Sustin propunerile de modificare si va supun atentiei : 1.acum Romania apare la INS cu s.minim 1250 Ron (281€) respectiv s.med.econom. 2681 Ron (600€),care dupa modif.ar fi 1512/340€ si 3240/725€.

     

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb