GABRIELA FIREA: Niciun membru PSD, susţinător al cetăţenilor, nu poate fi exclus

E.A.
Politică / 13 noiembrie 2018

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Gabriela Firea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare - Dragnea despre Firea: "Doamne fereşte! Cum să piardă partidul un asemenea om?!"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că la viitoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al partidului, se va discuta şi despre afirmaţiile făcute de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, el excluzând însă o eventuală excludere a acesteia din formaţiunea social-democrată.

Întrebat, la finalul şedinţei BPN de astăzi dacă în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare se va discuta situaţia primarului general, Liviu Dragnea a răspuns: "Pe teste grilă?".

El a replicat astfel în contextul în care, înaintea sa, Gabriela Firea declarase că a existat varianta ca în Comitetul Executiv Naţional în care se va discuta despre remanierea guvernamentală membrii forului de conducere al PSD să aprecieze activitatea miniştrilor social-democraţi prin răspunsuri la teste grilă pregătite în acest sens.

Jurnalistul care adresase întrebarea i-a spus liderului PSD că altele ar putea fi acuzaţiile, în CExN, la adresa Gabrielei Firea, după ce aceasta a susţinut că Dragnea nu are "bărbăţie politică să recunoască faptul că a discutat cu primarii de sectoare despre desfiinţarea Primăriei Generale".

"Discutăm în CExN", a precizat Liviu Dragnea.

De asemenea, întrebat dacă se impune excluderea Gabrielei Firea din partid, preşedintele PSD a spus: "Doamne fereşte! Cum să piardă partidul un asemenea om?! Eu nu susţin aşa...". "Iar în legătură cu bărbăţia, să stea liniştită, am suficientă bărbăţie!", a punctat Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

------

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat astăzi înaintea şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD, că, în conformitate cu statutul partidului, niciun social-democrat nu poate fi exclus dacă îi susţine pe cetăţeni.

"Am citit statutul din scoarţă în scoarţă şi nu am găsit niciun articol care să spună că un membru PSD, cu sau fără funcţie, poate să fie exclus din partid dacă îi susţine pe cetăţeni. Eu am găsit, în schimb, foarte multe articole în care se scrie negru pe alb că principala noastră datorie, în primul rând ca români şi mai apoi ca membri de partid, este faţă de români. Asta scrie în statut. Dacă mie îmi găsiţi o singură frază sau afirmaţie referitoare la PSD, îmi dau singură demisia. Eu am făcut afirmaţii în legătură cu stilul de conducere al domnului Dragnea, sub nicio formă nu am adus jigniri membrilor şi simpatizanţilor PSD, colegilor mei de partid. Şi, dacă trebuie să fie un membru sancţionat pentru că a militat pentru cetăţeni, atunci eu voi fi primul membru PSD dat afară din partid", a afirmat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Ea a adăugat că legitimitatea este dată de votul românilor, aceasta fiind susţinerea sa.

Primarul general a susţinut că "Liviu Dragnea este înverşunat" la adresa ei, fiind acum pe "black list". "Am spus într-o emisiune televizată că am înţeles de la alţi colegi că, dacă ar fi în stare să mă elimine şi fizic, probabil că ar face-o. Nu am spus că dumnealui a chemat la Hilton asasinii pentru Gabi Firea, eu nici nu prea merg pe la Hilton", a menţionat preşedintele interimar al PSD Bucureşti.

Întrebată ce va face dacă va fi dată afară din PSD, Firea a precizat că îşi va desfăşura activitatea în continuare la Primăria Capitalei "până în ultima clipă".

"Acolo m-au ales cetăţenii. Privesc şi eu şi cu amuzament şi cu dezamăgire cum unele persoane se antepronunţă şi ştiu de pe acum, din 2018, ce vor vota bucureştenii sau românii în perspectivă, anul viitor sau peste doi ani. Dar asta este viaţa politică, este foarte grea, mai grea decât mi-am imaginat. Ştiu un singur lucru - prefer să pierd toate funcţiile politice şi să nu-i pierd pe cetăţeni", a adăugat edilul Capitalei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb