Galaţi: Mai bine de două treimi dintre fermieri au depus cereri pentru subvenţii

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 2 mai 2007

Aproape 69% dintre fermierii gălăţeni au depus cereri la birourile teritoriale ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) pentru a beneficia de sprijinul financiar acordat pentru sectorul vegetal în 2007, transmite corespondentul NewsIn.

"Un număr de 19.665 de fermieri au depus cereri pentru obţinerea subvenţiilor la culturi, ceea ce reprezintă 69% din numărul total estimat de beneficiari din întreg judeţul, care se ridică la 28.500. Cei mai mulţi deponenţi provin din regiunile estive, vestice şi centrale ale judeţului Galaţi, unde procentul de colectare a solicitărilor este de aproximativ 70%. În schimb, în nord, numărul solicitanţilor de subvenţii este mai scăzut, în jur de 60% dintre fermieri depunând cereri la APIA", a declarat, vineri, pentru NewsIn, directorul APIA Galaţi, Ionel Nicula.

Acesta a precizat că termenul limită până la care mai pot fi depuse aceste solicitări este 15 mai, după care APIA va percepe penalizări pentru fiecare zi de întârziere la depunerea cererilor. Astfel, până la 11 iunie, se vor aplica penalizări zilnice de 1% din valoarea subvenţiei cuvenite, iar după această dată APIA nu va mai primi nicio solicitare.

"Dacă avem un fermier care a declarat în cerere că are 10 hectare, iar noi descoperim că are numai 7 hectare, atunci diminuăm cu 30% subvenţia calculată iniţial, astfel încât omul să încaseze exact atât cât i se cuvine. Dacă, însă, diferenţa dintre cele raportate de el şi cele identificate în teren este mai mare de 50%, fermierul nu va mai avea dreptul la subvenţie în următorii trei ani", a explicat Ionel Nicula.

Directorul APIA Galaţi a anunţat că instituţia va încerca să acceseze în procent de 100% fondurile destinate plăţilor la hectar, dar a admis că vor fi unele piedici.

"Sunt mulţi fermieri din judeţul nostru care au preferat să-şi lase terenurile pârloagă şi să plece în străinătate, să muncească în agricultura altora", a declarat Ionel Nicula.

Când depune cererea de plată, femierul trebuie să arate documentele care să ateste că are deschis un cont la o bancă, deoarece regula europeană stabileşte că banii se acordă doar dacă solicitantul are cont bancar.

De asemenea, fermierul trebuie să dispună de o suprafaţă de teren agricol de cel puţin un hectar, care să fie înscrisă în Registrul Fermelor. De asemenea, parcelele agricole nu sunt eligibile dacă au o suprafaţă mai mică de 0,3 hectare. Totuşi, sunt acceptate parcele mai mici, respectiv de cel puţin 0,1 hectare, pentru vii, culturi de hamei sau livezi.

Pentru plăţi directe, în 2007 sunt alocate 440 milioane de euro, bani de care vor beneficia cei 1,2 milioane de fermieri care sunt înregistraţi în Registrul Fermelor, pentru o suprafaţă de circa nouă milioane de hectare. Plăţile aferente solicitărilor se vor efectua începând cu luna decembrie 2007. Până la data respectivă, specialiştii din APIA, instituţie care gestionează fondurile alocate plăţilor directe, trebuie să finalizeze verificarea datelor declarate de fermieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb