GAMBLING O zi de gambling în Macao, cât şapte în Las Vegas

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 31 martie 2014

O zi de gambling în Macao, cât şapte în Las Vegas

Veniturile din gambling în Macao au crescut cu 19% anul trecut (la 45,2 miliarde dolari), întărind statutul teritoriului chinez drept capitala mondială a cazinourilor.

Analiştii se aşteaptă ca Macao, singurul loc din China unde cazinourile sunt legale, să îşi crească dominaţia faţă de Las Vegas, care a obţinut venituri de şapte ori mai mici faţă de Macao, în 2013, arăta Wall Street Journal, la începutul acestui an.

Analistul Karen Tang de la Deutsche Bank, estima că veniturile teritoriului vor creşte cu 20% în 2014, în timp ce Aaron Fischer, de la CLSA, prevede că acestea vor ajunge la 77 miliarde de dolari până în 2017.

Investitorii în acţiunile cazinourilor din Macao au profitat de creşterea spectaculoasă a industriei în ultimii ani.

În 2013, cele mai perfomante au fost "Melco Crown Entertainment Ltd", de pe Nasdaq, precum şi MGM China Holdings Ltd. şi Galaxy Entertainment Group, listate la Hong Kong, ale căror cotaţii au crescut de peste două ori.

Fiecare dintre aceste companii, alături de Las Vegas Sands Corp şi Wynn Resorts Ltd., din Statele Unite, şi SJM Holdings Ltd. din Hong Kong, plănuieşte investiţii suplimentare în proiecte în Macao, pariind că intensificarea fenomenului, din ultimul deceniu, nu se va opri.

Analiştii recomandă, în continuare, cumpărarea acţiunilor din acest sector, însă, printre îngrijorările lor, se numără probleme legate de spaţiile de cazare limitate din Macao, întârzierile în proiectele de infrastructură şi lipsa de forţă de muncă pe o piaţă a construcţiilor în boom.

Până acum, temerile că încetinirea economiei chineze va afecta cifrele din Macao nu s-au confirmat.

Creşterea din Macao face parte dintr-un boom al cazinourilor în Asia, inclusiv Singapore şi Filipine, pe măsură ce ţările din regiune încearcă să acapareze o parte din piaţă, pe fondul înmulţirii gamblerilor înstăriţi.

Investitorii sunt atenţi să vadă dacă Japonia, Coreea de Sud sau Taiwanul vor extinde industria de gambling.

Billy Ng, analist Bank of America Merrill Lynch, estimează că 20 de cazinouri se vor deschide în Asia, în următorii cinci ani, urcând totalul la 100, deservind 3 miliarde de persoane.

Potrivit analistului, aceste cifre favorizează gamblingul în Asia comparativ cu Statele Unite, unde 1.000 de firme deservesc numai 300 de milioane de oameni.

Deşi veniturile cazinourilor americane sunt în stagnare sau chiar în scădere, industria are proiecte noi pe Coasta de Est, iar sectorul beneficiază de legalizarea gamblingului online în state precum Nevada sau New Jersey.

Las Vegas încearcă să îşi revină după criza financiară, care l-a lăsat cu proiecte de cazinouri de multe miliarde de dolari abandonate.

De exemplu, complexul Fontainebleau, care trebuia să aibă 4.000 de camere, a oprit construcţia şi şi-a vândut toată mobila, după ce a intrat în faliment în 2009.

Pentru 2013, analiştii estimează că veniturile din gambling în Las Vegas au fost de 6,4 miliarde dolari, faţă de 6,2 miliarde, în anul anterior.

Potrivit unui raport PricewaterhouseCoopers, din 2011, Las Vegas reprezintă aproximativ 10% din piaţa de gambling americană.

Ideea că Macao va deveni un centru al gamblingului mondial era de neimaginat, în urmă cu 12 ani.

În 2002, când China a deschis fosta colonie portugheză operatorilor străini de cazinouri, veniturile din gambling erau sub 3 miliarde de dolari pe an.

Acum, Macao este o destinaţie de top pentru gambleri, cu 35 de cazinouri înghesuite în suprafaţa de numai 30 de kilometri pătraţi.

Drept urmare, PIB-ul Macao a crecut, în medie, cu 14%, în ultimii zece ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb