Gazonul, eterna problemă

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 8 august 2018

Gazonul, eterna problemă

Gazonul de pe Arena Naţională arată, din nou, jalnic. Acest lucru s-a văzut la ultimul meci disputat pe acest stadion, FCSB - Poli Iaşi, antrenorii şi jucătorii plângându-se de calitatea suprafeţei de joc. Povestea gazonului este la fel de veche ca aceea a stadionului, care a costat 207.000.000 de euro.

Exact în urmă cu un an, Primăria Capitalei a schimbat pentru a opta oară gazonul de pe Arena Naţională. Ultimul covor de iarbă a costat cel mai puţin, sub 100.000 de euro, fiind produs în ţara noastră. Acesta a înlocuit iarba adusă în octombrie 2016, din Ungaria, şi care a costat mai mult decât dublu, 200.000 de euro. De alt-fel, în ultimii şase ani, schimbările suprafeţei de joc au costat mult peste 1.000.000 de euro.

Acum, Primăria Capitalei anunţă că a finalizat achiziţia serviciilor de întreţinere a gazonului pentru Arena Naţională, umând să fie încheiat contractul, în valoare de aproape 100.000 de lei, fără TVA. Protocolul încheiat de Primăria Bucureşti cu FCSB pentru întreţinerea gazonului pe Arena Naţională a încetat în 30 iunie, se arată într-un comunicat de presă transmis. Câştigătoarea licitaţiei pentru îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională este SC Sports Fields SRL, aceeaşi firmă care a avut până acum contract cu FCSB!

Primăria Capitalei a iniţiat o nouă procedură, de achiziţie directă, având în vedere urgenţa serviciului solicitat, iar atribuirea ei în SEAP a fost înregis-trată, săptămâna trecută, la Direcţia Generală de Achiziţii Publice, următoarea etapă fiind semnarea contractului de servicii. Dintre cele trei oferte depuse, operatorul economic desemnat câştigător a fost cel care îndeplinea cerinţele tehnice şi a depus oferta cu preţul cel mai scăzut - 99.780,80 lei (fără TVA). Contractul va fi încheiat pentru 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregăteşte în prezent: "Astfel, pentru restul perioadei până la sfârşitul anului 2018 şi pentru primele 4 luni din anul 2019, Primăria Capitalei va derula o procedură simplificată pentru achiziţia serviciilor de întreţinere şi mentenanţă a gazonului pentru Arena Naţională. Procedurile sunt derulate în deplină transparenţă şi conform prevederilor legale în vigoare în domeniul achiziţiilor publice".

În perioada 2011-2013, Arena Naţională a fost administrată de ALPAB, iar în perioada 2014-martie 2017, Arena Naţională a fost adminis-trată de SC UTI Grup SA, în baza unui acord cadru şi a celor trei contracte subsecvente. Reprezentanţii primăriei mai arată că: "Întrucât, în perioada indicată, nu a fost înregistrată o administrare eficientă a arenei, actuala administraţie a decis, în luna martie 2017, să rezilieze acordul-cadru cu acest operator, contractul subsecvent nr. 4 nu a mai fost semnat, iar Arena a fost preluată pentru adminis-trare în regie proprie, prin Direcţia de Investiţii din cadrul PMB, şi a fost încheiat un protocol între Primăria Capitalei şi FCSB. Protocolul face, în prezent, obiectul unei investigaţii, context în care PMB a pus la dispoziţia Parchetului toată documentaţia solicitată".

Arena Naţională a fost inaugurată pe 6 septembrie 2011, are o capacitate de 55.600 de locuri, iar dimensiunile terenului sunt de 105 metri lungime şi 68 lăţime, o suprafaţă de 7.140 de metri pătraţi. Serviciile de întreţinere a gazonului vizează întreaga suprafaţă pe care este însămânţat gazon, 8.260 metri pătraţi, cu tot cu ce se află în afara tuşelor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Alo Bursa! Halep a castigat turneul de la Montreal.

    Dar mai mult; este cea mai buna ambasadoare a Romaniei. In mod sigur nu cocheteaza cu PSD, dar a stiut sa-i puna la punct in cel mai diplomatic mod pe "amicii" lui Dragnea. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb