GAZPROM ŞI OMV AU SEMNAT UN MEMORANDUM Gazoductul South Stream ajunge în Austria

E.D.
Companii #Energie / 30 aprilie 2014

Gazoductul South Stream ajunge în Austria

Până la 32 de miliarde de metri cubi de gaze ruseşti vor fi livrate anual în Austria

Primele livrări de gaze sunt estimate pentru 2017

Update 13:25 Strategia energetică a Rusiei nu are piedici în implementare

Ziarul BURSA a relatat, în urmă cu o săptămână (vezi link), că ruşii vor să-şi sporească prezenţa în străinătate, în trei etape, conform strategiei energetice până în anul 2030. În primă fază, până în 2015, documentul susţine că trebuie dezvoltată cooperarea cu ţările consumatoare de energie rusească, inclusiv prin schimburi de active, profitabile de ambele părţi. De asemenea, actul guvernului rus are în vedere semnarea acordurilor interguvernamentale de cooperare pentru promovarea intereselor companiilor energetice ruseşti.

Implementarea South Stream este o parte importantă din implementarea strategiei, iar după anihilarea Nabucco, Rusia are cale liberă nu numai la controlul furnizării de gaze, ci şi al transportului, pe rute care ocolesc Ucraina.

Europa este acum sub presiunea anunţului că Rusia îşi deschide pieţe de desfacere pentru gaze în Iran, China şi Coreea de Sud.

Astfel, statele membre ale Uniunii Europene îşi văd liniştite de treabă în relaţiile economice cu Rusia, ignorând linia politică a Bruxelles-ului, care se chinuie să impună sancţiuni economice Rusiei, propunând printre altele, "îngheţarea" implementării South Stream.

---

Directorul general al Gazprom, Alexey Miller, şi directorul general al OMV, Gerhard Roiss, au semnat ieri, la Moscova, un memorandum de înţelegere, potrivit căruia gazoductul South Stream va avea punctul terminus în Austria, informează companiile într-un comunicat remis redacţiei.

Prin intermediul gazoductului, anual vor fi livrate 32 de miliarde de metri cubi de gaze ruseşti în Austria. Gazele vor fi transportate spre Baumgarten, Austria.

Toate autorizaţiile necesare pentru construcţie urmează să fie obţinute până la finalul anului 2015, iar primele livrări de gaze sunt estimate pentru 2017. Punerea în funcţiune la capacitate maximă a tronsonului austriac al gazoductului este programată pentru ianuarie 2018.

"Necesitatea construcţiei şi beneficiile aduse de proiectul South Stream pentru Europa sunt clare. Proiectul South Stream are drept scop creşterea securităţii energetice a consumatorilor europeni, care a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru OAO Gazprom. Este de remarcat faptul că Gazprom şi OMV au stabilit deja o bază legală internaţională pentru implementarea acestui proiect, în urma unui acord interguvernamental între Rusia şi Austria, care a fost semnat în aprilie 2010", a declarat Alexey Miller, Director General Gazprom.

La rândul său, Gerhard Roiss, reprezentant al OMV, a subliniat: "Acest proiect reprezintă un pas important prin care vom creşte semnificativ securitatea aprovizionării cu gaze şi va consolida în continuare rolul Baumgarten ca hub pentru gazele din Europa Centrală şi de Est. Parteneriatul nostru cu Gazprom de aproape 50 de ani a contribuit la atingerea acestui pas de succes în diversificarea continuă a rutelor Europene de aprovizionare cu energie."

De asemenea, Gerhard Roiss i-a înmânat lui Alexey Miller o scrisoare din partea ministrului Economiei al Austriei, Reinhold Mitterlehner, în care acesta îşi exprimă sprijinul pentru eforturile celor două părţi de a împlementa proiectul South Stream pe teritoriul austriac.

Memorandumul se referă, de asemenea, la participarea Gazprom în Central European Gas Hub (CEGH), precum şi la prevederile referitoare la capacităţile de stocare ale OMV pentru GAzprom în Austria, pentru a spori astfel securitatea aprovizionării în Austria.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine conduce OMV? Rusia este actionarul majoritar. SNP este in mana Rusiei. Am devenit via Austria sclavii rusilor....

    Asta da UE, asta da embargo ptr Rusia! 

    De ce se mai aduna si dau "avertismente" UE si NATO?

    TRAIASCA TOVARASUL PUTIN! vi se pare putin? daca da, PUTIN ne va arata PUTIN mai mult. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb