GE câştigă licitaţia pentru furnizarea tehnologiei vizând noua centrală termoelectrică de la Iernut

Cristina Radu
Companii / 27 iunie 2017

GE câştigă licitaţia pentru furnizarea tehnologiei vizând noua centrală termoelectrică de la Iernut

GE a câştigat licitaţia organizată de consorţiul Duro Felguera - Romelectro pentru furnizarea tehnologiei de bază a noii centrale termoelectrice cu ciclu combinat gaze / abur pe care Romgaz o va construi la Iernut. Datorită tehnologiei GE, centrala poate genera suficientă energie pentru a acoperi consumul mediu a un milion de locuinţe. Cu o capacitate de producţie estimată la 430 MW, proiectul este cel mai mare din Europa de Sud-Est din ultimii cinci ani. Pentru România, proiectul reprezintă cea mai mare investiţie publică în energie convenţională din ultimii 20 de ani, cu un total din partea Romgaz de 268 milioane de euro, potrivit unui comunicat trimis Redacţiei.

Noua centrală termoelectrică cu ciclu combinat gaze / abur va fi construită în cadrul actualei centrale termoelectrice pe gaz. Centrala va include patru turbine cu gaze GE, patru cazane recuperatoare generatoare de abur (HRSG) şi două turbine cu abur - parte din portofoliul GE, dezvoltat în urma achiziţiei companiei Alstom Power. Se estimează că tehnologia GE va creşte eficienţa brută a centralei până la 56,42%, o creştere de 18%, şi va reduce emisiile de CO2 cu 38%. Lucrările vor începe în 2017, urmând ca noua centrală să o înlocuiască pe cea existentă în 2019.

Tehnologia GE va ajuta reţeaua de electricitate din România din mai multe puncte de vedere. Pe lângă timpul de pornire redus, de sub 15 minute, centrala electrică va aduce reţelei un plus de stabilitate prin oferirea unor rezerve de energie mai rapide şi mai accesibile. Datorită poziţiei strategice a centralei termoelectrice de la Iernut, în apropierea liniilor de înaltă tensiune care leagă zonele geografice ale României, furnizorii de energie vor putea reacţiona prompt la fluctuaţiile cererii de energie din reţea şi minimiza pierderile din distribuţie şi transport, conform sursei.

Javier Garcia Laza, vice-preşedinte executiv DF Energy, a precizat: "DF Energy este încântat să execute primul său proiect major din Europa de Est pentru Romgaz, în consorţiu cu Romelectro şi în colaborare cu partenerul nostru tradiţional, GE. Acest proiect confirmă atenţia sporită pe care DF Energy o acordă excelenţei în livrarea proiectelor, întărită de expertiza Romelectro şi de experienţa GE în regiune".

Joe Mastrangelo, preşedinte şi CEO al diviziei Gas Power din cadrul GE Power, a afirmat: "Rezultatul proiectului va fi una dintre cele mai mari şi mai puternice centrale termoelectrice cu ciclu combinat din Europa de Sud-Est, care va schimba livrarea de energie din România. Prin portofoliul de produse şi servicii, oferim posibilitatea de a maximiza eficienţa şi siguranţa centralelor. Sprijinim producătorii de energie să îndeplinească standardele de reducere a emisiilor şi să poată reduce costurile."

Cristian Colţeanu, Preşedinte & CEO General Electric România, Bulgaria şi Republica Moldova, a declarat: "Suntem mândri să facem parte, alături de partenerii noştri, din acest proiect important de investiţii, vital pentru siguranţa şi echilibrarea sistemului energetic naţional. Proiectul este unul de referinţă pentru GE, unic în regiune, mai ales prin dimensiuni şi gama completă de echipamente instalate".

Romelectro este o companie românească privată care activează în sectorul energetic internaţional şi respectiv în calitate de contractor EPC.

GE este o companie globală care transformă sectorul industrial prin intermediul dispozitivelor şi soluţiilor software inteligente. GE Power activează în domeniul generării de curent electric şi transformă industria electricităţii prin: centrala electrică digitală, soluţiile de service şi upgrade şi prin software-ul bazat pe date. GE este organizată pe baza unui schimb global: "magazinul GE", prin care fiecare business accesează aceleaşi tehnologii, pieţe, structuri şi cunoştinţe.

Duro Felguera este o companie specializată în livrarea de proiecte în sectoare ca energie, petrol şi gaze, exploatare minieră, sisteme de control inteligente, comunicare, securitate şi apărare. Este un furnizor de servicii de operare şi mentenanţă a unităţilor industriale şi de asamblare în domeniul centralelor electrice. Compania este un producător de echipament, vase de presiune şi coloane de fracţionare pentru industria petrolieră şi de treceri la nivel pentru trenurile de viteză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb