GEORGICĂ SEVERIN, AUDIAT ÎN COMISIA DE CULTURĂ A CAMEREI: "Nu mă implic în niciun fel în politica editorială a radioului public"

I.D.
Politică / 26 martie 2019

Georgică Severin (Sursa foto: Twitter)

Georgică Severin (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a declarat marţi, la audierile din Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, că nu a declanşat anchete împotriva niciunui gazetar sau manager şi nu se implică "în niciun fel în politica editorială" a postului.

"Este destul de dificil să explic de ce o persoană doreşte să scoată în public lucruri care intră în atribuţiile pentru care este plătit în calitate de membru al Consiliului de Administraţie. În acest sens, am aici monitorizările de echilibru politic, care la fiecare şedinţă de Consiliu de Administraţie le punem la dispoziţia membrilor CA şi pe care le primesc şi în format digital. Acest subiect este permanent în atenţia noastră. Reamintesc că există prevederi în Legea audiovizualului care clarifică foarte mult ce se întâmplă. Evident, pot să fie şi erori, pot să fie zile cu abundenţă de evenimente într-un sens, pot să fie zile cu abundenţă în celălalt sens. Marea problemă pe care domnul Muraru (Alexandru Muraru - n.r.) ar fi trebuit să o înţeleagă este că, în conformitate cu legea, informaţiile legate de instituţiile statului şi când spun asta mă refer la Preşedinţie, Parlament, Guvern nu intră în monitorizarea partidelor. (...) Nu avem cum să evităm activităţile promovate într-un caz de Preşedinţie sau în celălalt caz de Guvern, nu mai spun de Parlament", a explicat Severin, informează Agerpres.

El a adăugat că nu a declanşat nicio anchetă împotriva vreunui jurnalist sau manager din RRA. "Eu nu am declanşat anchetă împotriva niciunui gazetar, nu am declanşat anchetă împotriva niciunui manager ca persoană fizică, nu am declanşat niciun fel de măsură de retorsiune în vreun fel sau altul", a susţinut Severin.

Şeful RRA a menţionat că, "în momentul de faţă, în urma unor sesizări, are loc un control la nivelul Societăţii Române de Radiodifuziune apropo de disciplina financiară".

"Odată cu trecerea la buget a acestor două societăţi, preşedintele-director general este ordonator de credite, cu toate obligaţiile legale ce îi revin. Declanşarea unui control în urma unor sesizări legate de disciplina financiară nu este o formă de presiune, este o obligaţie legală. (...) Nu am făcut decât să îmi fac datoria, eu nu mă implic în niciun fel în politica editorială, nu mă duc să le spun jurnaliştilor, producătorilor ce să facă", a afirmat Georgică Severin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb