Germania este criticată de o organizaţie de supraveghere la nivel global pentru că nu combate suficient spălarea banilor

G.D.
Internaţional / 26 august 2022

Germania este criticată de o organizaţie de supraveghere la nivel global pentru că nu combate suficient spălarea banilor

Germania este criticată de o organizaţie de supraveghere la nivel global pentru că nu ia suficiente măsuri pentru a combate spălarea banilor, dând ca exemplu numărul foarte mic de urmăriri penale pentru astfel de fapte, chiar dacă este unul dintre cele mai mari centre financiare din lume, transmite Reuters, conform News.ro.

Raportul Grupului de acţiune financiară (Financial Action Task Force - FATF), un organism global care reuneşte ţări precum Statele Unite şi până la China, pentru a combate criminalitatea financiară, dă o lovitură prestigiului Germaniei, care se mândreşte cu o reputaţie de probitate.

Evaluarea evidenţiază o serie de deficienţe, inclusiv lipsa controlului celor care gestionează sume mari de bani, cum ar fi agenţii imobiliari, adăugând că, deşi Germania a înţeles riscurile, nu a făcut suficient pentru a le aborda.

FATF a criticat, de exemplu, natura dezbinată a supravegherii, cu peste 300 de autorităţi regionale responsabile de monitorizarea acestor jucători, precum şi lipsa de personal.

Scorul Germaniei este cu mult în urma Franţei, pe care FATF a evaluat-o recent.

Poziţia slabă în clasament înseamnă că Germania va trebui acum să raporteze anual organismului, în următorii ani, despre progresul său în abordarea deficienţelor.

Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a recunoscut problema şi s-a angajat să centralizeze controlul, să instaleze personal suplimentar şi să modernizeze tehnologia autorităţilor.

"Noi avem de-a face cu peştii mici, în timp ce peştii mari scapă", le-a spus el jurnaliştilor la începutul acestei săptămâni, înainte de publicarea raportului, adăugând că va intensifica eforturile pentru "a urma banii".

FATF a declarat că Germania a urmărit penal aproximativ 1.000 de persoane pentru spălare de bani în 2020, în ciuda deschiderii a peste 37.000 de anchete, un nivel de condamnări pe care îl consideră "foarte mic".

Germania are mai multe bănci decât oricare altă ţară din Uniunea Europeană, în timp ce mulţi germani preferă să folosească numerar, despre care FATF a spus că reprezintă trei sferturi din tranzacţii.

În Germania nu există o limită superioară a mărimii tranzacţiilor cu numerar.

FATF a semnalat, de asemenea, riscurile de spălare a banilor din plăţile hawala, care înseamnă "transfer" în arabă.

Sistemul este utilizat pe scară largă în Orientul Mijlociu, transferând plăţi printr-o reţea de încredere de agenţi care operează în afara băncilor.

Germania are 11 milioane de migranţi internaţionali, fiind pe locul al treilea ca mărime la nivel global, potrivit raportului.

FATF a cerut Germaniei să ia "măsuri suplimentare... pentru a atenua mai eficient riscurile legate de numerar şi serviciile hawala".

Konrad Duffy de la Finanzwende, un grup care face lobby pentru transparenţă financiară, a declarat că autorităţile germane au nevoie de mai multe prerogative pentru a combate spălarea banilor şi că regulile ar trebui înăsprite pentru a preveni cumpărarea proprietăţilor în numerar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb