Gorghiu: "Proiectul legat de votul prin corespondenţă va intra luni în Senat"

Andrei Stan
Politică / 17 octombrie 2015

Oprea: "Vom conlucra cu toate partidele"

Proiectul de lege privind introducerea votului prin corespondenţă va intra luni, 19 octombrie, pe ordinea de zi a Senatului, a declarat astăzi, la Baia Mare, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a precizat că prin adoptarea acestui act normativ se ajunge la o situaţie de normalitate, transmit surse din presă.

"Săptămâna viitoare, luni, în Senat, pe ordinea de zi a plenului, va intra proiectul legat de votul prin corespondenţă. Este un proiect la care PNL a lucrat foarte mult. Mă bucur că, până la urmă, Autoritatea Electorală Permanentă a realizat un draft de proiect. Este în proporţie de 90 şi ceva la sută identic cu cel propus de liberali. Aşa cum am spus-o, nu o dată, nu este important dacă pe lege scrie PNL, PSD sau orice alt partid politic din România, important este să reuşim să reconsiderăm abordarea partidelor politice atunci când vorbim de drepturi şi libertăţi fundamentale. Atunci când vorbim de dreptul de vot, este un drept pe care din păcate îl luăm în considerare şi ne amintim de el exclusiv în campania electorală sau precampania electorală, de data aceasta, din pricina unui guvern care, în opinia mea, a greşit flagrant atunci când a îngrădit exercitarea dreptului de vot. Astăzi ne aflăm în etapa în care să ajungem într-o situaţie de normalitate", a afirmat Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Tot astăzi, Gabriel Oprea, liderul UNPR, a anunţat că formaţiunea sa va colabora cu toate partidele pentru adoptarea celei mai bune variante a legii votului prin corespondenţă.

"O să conlucrăm cu toate partidele, în primul rând cu cei din coaliţia de guvernare, apoi cu cei din Opoziţie. Discut cu domnul Blaga, cu doamna Gorghiu, chiar discutăm şi o să alegem varianta cea mai bună, pentru ca toţi cetăţenii, mai ales cei din diaspora, să participe la vot. Pe de altă parte, se mai pune problema securizării votului, deci cele mai bune elemente le discutăm, ca să putem să dăm posibilitatea tuturor românilor să voteze. Important este că suntem într-un dialog şi vom colabora", a declarat Oprea, la Alexandria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb