Grawe România va începe să vândă poliţe RCA din ianuarie 2017

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 decembrie 2016

Grawe România Asigurare, subsidiara grupului austriac de asigurări Grawe, va începe să vândă primele poliţe obligatorii pentru răspundere civilă auto (RCA) şi pentru asigurări CASCO începând din luna ianuarie a anului viitor, potrivit unui răspuns citat de News.ro. Compania anunţase, iniţial, că va începe să fie activă pe această piaţă în octombrie.

În luna august a acestui an, la puţin timp după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat solicitarea firmei de asigurări, Grawe România anunţase că va începe să vândă primele asigurări RCA în luna octombrie, iar obiectivul era atingerea unui număr de 50.000 de clienţi la finalul lui 2020.

Compania a aşteptat apariţia noii norme care reglementează piaţa asigurărilor, normă care a fost publicată în Monitorul Oficial în 8 decembrie.

"Acum societatea se află în etapa în care se pregăteşte printarea noului format de poliţe RCA. În ceea ce priveşte poliţele CASCO, se doreşte lansarea lor odată cu cele RCA, acesta fiind motivul pentru care şi pe acest segment vânzarea va începe în prima lună a anului viitor", se arată în răspunsul citat.

Grawe va deveni al nouălea jucător pe piaţa RCA, alături de Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama şi Uniqa.

Grawe România Asigurare SA, subsidiara grupului austriac de asigurări Grawe, este un jucător mic pe piaţa asigurărilor din România, cu prime brute subscrise de 47 milioane lei în 2015, în special din asigurări de viaţă şi de proprietăţi.

Recent, proprietarii companiei au majorat capitalul social al Grawe România Asigurare SA cu 11,5 milioane lei, la 40 milioane lei, tocmai în vederea intrării companiei pe pieţele RCA şi CASCO.

Grawe a depus încă de la finalul anului trecut solicitare la ASF pentru a emite poliţe RCA.

Intrarea companiei austriece vine într-un moment dificil pentru piaţa RCA. Guvernul a aprobat, în noiembrie, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă de Urgenţă care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb