Green Tech după amenda de la Inspecţia Apelor: "Cauzele albirii apei rămân neclare"

ANA FELEA
Miscellanea / 23 aprilie 2021

Green Tech după amenda de la Inspecţia Apelor: "Cauzele albirii apei rămân neclare"

După ce au primit o amendă de 75.000 de lei, reprezentanţii Green Tech au ieşit cu un punct de vedere oficial cu privire la poluarea depistată la Albeşti, în apa pârâului Negreasca.

După ce au primit o amendă de 75.000 de lei, reprezentanţii Green Tech au ieşit cu un punct de vedere oficial cu privire la poluarea depistată la Albeşti, în apa pârâului Negreasca.

Printr-un comunicat de presă, Green Tech anunţă în primul rând că împărtăşeşte îngrijirorarea localnicilor şi că pentru asta au demarat propria anchetă şi promit că vor face monitorizări zilnice în continuare, în zona afectată.

Green Tech a anunţat: "Împărtăşim îngrijorarea comunităţii cu privire la fenomenul care a dus la albirea apei pe cursurile de râu Negreasca şi Călmăţui. Încă de când a fost semnalat prima dată, am colaborat cu maximă transparenţă cu autorităţile, pentru a putea ajunge de urgenţă la o concluzie în legătură cu eventualele cauze, cât şi pentru a stabili cu exactitate impactul nostru în zonă. Menţionăm că activitatea de reciclare pe care o desfăşurăm la punctul de lucru Frasinu încă din anul 2002, care implică descărcarea în mediul acvatic a apelor uzate, s-a desfăşurat conform prevederilor autorizaţiei de gospodărire a apelor. În cazul de faţă, aşa cum reiese din raportul Administraţiei Bazinale de Apă Buzău - Ialomiţa, nu au fost înregistrate depăşiri la apa uzată epurată prelevată la evacuare din fabrica noastră".

Totuşi, reprezentanţii Green Tech vin şi cu argumente clare potrivit cărora spun ei, cauzele poluării sunt încă neclare.

Reprezentanţii Green Tech au transmis: "Ţinând cont de faptul că parametrii apelor descărcate din staţia de epurare a Green Tech sunt în limitele admise, dar pe cursul pârâului Negreasca şi râului Călmăţui s-au constatat depăşiri la o parte dintre indicatorii de calitate a apei măsuraţi, cauzele albirii apei rămân neclare. Ca urmare, continuăm monitorizarea zilnică a fluxurilor de apă şi am iniţiat o analiză independentă din partea unui institut abilitat, urmând să avem informaţii şi date despre fenomenul în cauză în perioada următoare".

Pe de altă parte, reprezentanţii societăţii anunţă că vor plăti amenda şi vor respecta toate măsurile trasate de Administraţia Bazinală a Apelor Buzău-Ialomiţa.

Green Tech mai anunţă: "La momentul de faţă am demarat proiectul de realizare a unui bazin intermediar de stocare a apelor uzate şi ne conformăm în totalitate tuturor celorlalte măsuri dispuse de autorităţi în acest caz. Green Tech a demarat investiţii majore în infrastructură de ultimă generaţie pentru tratarea apei în vederea recirculării integrale a apelor industriale, având ca ţintă zero descărcări de ape epurate în emisari naturali. Preocuparea noastră pentru mediu este evidentă şi stă la baza întregii activităţi. Impactul Green Tech la atingerea ţintelor naţionale de reciclare este major, prin reciclarea anuală a 100.000 de tone de deşeuri de plastic, care altfel ar ajunge în gropile de gunoi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb