Grevă generală la "Silvania-Michelin"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 8 februarie 2005

Angajaţii fabricii de anvelope Silvania Michelin din Zalău au intrat, ieri dimineaţă, în grevă generală pe perioadă nedeterminată, din cauza unor nemulţumiri de ordin salarial, după ce în urmă cu aproape trei săptămîni intraseră în grevă de avertisment de două ore, la locul de muncă.

Liderul sindicatului din fabrică, Teodor Jecan, a declarat că greva este perfect legală, deoarece pînă acum au fost parcurse toate etapele unui conflict de muncă înregistrat la tribunal, inclusiv rundele de conciliere, care, însă, au eşuat.

La declanşarea grevei de avertisment, în urmă cu trei săp-tămîni, sindicatul şi cei 1.400 de angajaţi ai firmei Silvania-Michelin solicitau majorarea salariilor pe anul în curs cu 30 la sută faţă de anul trecut, în timp ce conducerea fabricii, prin directorul Jana Popa, a spus că nu poate fi de acord cu o asemenea majorare.

Între timp, sindicatul a mai redus din cele 30 de procente cu care dorea să fie majorate salariile, dar tot nu s-a ajuns la un numitor comun, pentru că patronatul oferă o creştere a salariului de bază de doar 3,5 la sută începînd din luna ianuarie, urmînd ca, în funcţie de anumite criterii, să mai poată fi acordate încă 11 procente, din care o parte lunar, o parte trimestrial, iar o parte la sfîrşitul anului.

Preşedintele sindicatului din Silvania-Michelin, Teodor Jecan, a precizat că salariaţii vor ca greva generală să dureze cît mai puţin, pentru că asemenea acţiuni nu sunt benefice nici uneia dintre părţi, adăugînd că s-a ajuns la această soluţie extremă din cauză că negocierile purtate cu patronatul, pe parcursul a trei luni de zile, au eşuat.

Directorul Silvania-Michelin Za-lău, Jana Popa, a afirmat, în urmă cu două săptămîni, după declanşarea grevei de avertisment, că este deschisă dialogului cu protestatarii, exprimîndu-şi totodată convingerea că angajaţii au responsabilitatea necesară pentru a nu continua acţiunile revendicative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb