Anul agricol 2003/2004 s-a încheiat cu rezultate bune la cultura de grîu, obţinîndu-se producţii medii dintre cele mai mari din ultimii 14-15 ani. Pre-ţul grîului, care nu cuprinde TVA şi transport, variază în jurul a 4.500 şi 4.700 lei/kg. Valeriu Maier, preşedintele "Nutricod", ne-a precizat că, în perioada următoare, preţul grîului nu va înregistra fluctuaţii semnificative. Domnia sa a adăugat că o stabilizare a preţului la grîu se va înregistra undeva la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor.
Potrivit surselor din judeţul Ialomiţa, preţul grîului variază între 5.300 şi 5.500 lei/kg, în funcţie de calitate, cantitate şi modalităţi de plată.
Potrivit direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, producţii medii de peste 7.500 kg/ha s-au obţinut în Că-lăraşi, Timiş, Satu Mare, Dolj, Mehedinţi şi Alba. Cea mai ma-re producţie medie, respectiv 9.100 kg/ha, a fost obţinută de societatea "Agro Chirnogi" Că-lăraşi.
Pentru grîul furajer (cel fără gluten, ce nu se poate folosi în panificaţie), preţul variază între 4.000 şi 4.500 lei/kg.
Reprezentanţii Patronatului grîu-lui "Rompan" au emis, în cadrul unei comisii interprofesionale de cereale, un preţ indicativ de 5.500 lei/kg grîu dus la moară. La aceste preţuri se ada-ugă subvenţia dată de stat producătorului, în valoare de 500 lei/kg.