GRUP DE SUSŢINĂTORI AI PROIECTELOR INTELIGENTE ÎN AGRICULTURĂ: "Cultivarea unei suprafeţe de 10% din terenul viran cu rapiţă ar aduce venituri economiei"

Larisa Bănică
Companii / 19 decembrie 2015

"Cultivarea unei suprafeţe de 10% din terenul viran cu rapiţă ar aduce venituri economiei"

Cultivarea unei suprafeţe de 10% din terenul viran cu rapiţă (cultură necesară producţiei de biodiesel) ar aduce venituri importante economiei naţionale şi, nu în ultimul rând, ar avea o influenţă pozitivă asupra protejării mediului înconjurător şi reducerii poluării, potrivit unui grup de susţinători ai proiectelor inteligente în agricultură.

Aceştia susţin că implementarea proiectelor inteligente în agricultură, în sensul creşterii suprafeţelor cultivate cu plante uşor de întreţinut - ce pot fi folosite ca materie primă pentru alte industrii- reprezintă cea mai la îndemână soluţie.

Reducerea consumului de combustibili fosili, cum s-a stabilit prin Conferinţa Internaţională privind Schimbările Climatice

(COP 21), desfăşurată recent la Paris, înseamnă, în opinia susţinătorilor proiectelor inteligente în agricultură, creşterea consumului celor alternativi sau, în primă fază, diminuarea nivelului de compuşi toxici eliminaţi în atmosferă.

O directivă europeană, preluată şi de ţara noastră, dispune creşterea graduală a procentajului de biodiesel din carburanţi, iar o Hotărâre de guvern stabileşte creşterea acestui procentaj de la 5 la 6,5%, începând cu ianuare 2016, mai spun susţinătorii proiectelor inteligente în agricultură, precizând că asta înseaamnă că dispunem nu doar de cadrul necesar pentru a respecta noul acord de climă de la COP 21, dar pot creşte si veniturile statului prin aplicarea prevederii. Această concluzie a fost formulată deja şi de cercetători de la Facultatea de Geoştiinţe din cadrul Universităţii din Utrecht.

În ţara noastră, agricultura este fragmentată, dimensiunile fermelor sunt între 1,8 şi 3 hectare, iar aproape un milion de hectare de teren arabil sunt complet nefolosite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb