Gruparea Hezbollah poartă discuţii cu FMI pentru obţinerea de sprijin financiar

F.A.
Internaţional / 27 mai 2009

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a purtat discuţii cu FMI şi Uniunea Europeană (UE) în contextul în care încearcă să asigure sprijin financiar pentru Liban, în cazul în care alianţa pe care o conduce va câştiga alegerile parlamentare de luna viitoare, scrie Financial Times.

Discuţiile între cele două părţi se desfăşoară pe fondul îngrijorărilor puternice potrivit cărora economia libaneză s-ar putea confrunta cu datorii mari, în cazul în care majoritatea parlamentară, pro-occidentală, ar pierde alegerile din 7 iunie.

Guvernul de la Beirut a beneficiat de sprijinul internaţional acordat de statele din Golf şi guvernele occidentale în acţiunile sale de diminuare a puterii grupării Hezbollah. Arabia Saudită a sprijinit puternic acţiunile guvernului.

De pe urma victoriei Hezbollah şi aliaţilor săi ar beneficia şi Iranul şi Siria, state care sprijină mişcarea. De asemenea, o astfel de victorie ar putea face ca Statele Unite şi alţi suporteri ai majorităţii parlamentare aflate acum la putere să se răzgândească în ceea ce priveşte sprijinul economic acordat Libanului.

Oficialii de la Washington privesc Hezbollah drept o grupare teroristă, în timp ce lumea arabă consideră gruparea o mişcare de rezistenţă împotriva Israelului.

Coaliţia pro-occidentală care domină guvernul susţine că îşi poate menţine majoritatea parlamentară, dar cursa este strânsă, iar un grup de candidaţi independenţi ar putea decide cine va forma următorul guvern.

Ali Fayad, un candidat din partea Hezbollah, a avertizat asupra pedepsirii Libanului din punct de vedere economic, în cazul în care opoziţia câştigă alegerile. Acesta a declarat pentru cotidianul financiar că ia în calcul toate riscurile economice şi discută planurile în acest sens cu oficialii UE şi FMI.

UE a anunţat că nu face distincţia între Hezbollah şi alte partide libaneze şi va colabora cu orice guvern ales democratic. UE a acordat Libanului aproximativ 60 milioane euro anual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb