Grupul britanic Paypoint a achiziţionat Pay Store, divizia RTC

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 16 mai 2007

Divizia Pay Store, compania de plăţi electronice din cadrul holdingului RTC, a fost achiziţionată de către grupul britanic Paypoint pentru suma de 15,5 milioane euro, se arată într-un comunicat remis, marţi, agenţiei NewsIn.

Suma pentru care a fost achiziţionată compania românească ar putea fi ajustată, în următorul an, cu 1,1 milioane de euro, în plus sau în minus, în funcţie de performanţele companiei.

Tranzacţia a însemnat transferul a 100% din acţiuni către grupul britanic PayPoint, care deţine reţele naţionale de terminale electronice în peste 17.500 de puncte de retail din Marea Britanie şi Irlanda. PayPoint asigură, de asemenea, servicii de maximă securitate pentru plata pe internet, prin carte de credit sau de debit, pentru peste 4000 de comercianţi web, făcând transferul către toate băncile importante din Marea Britanie.

Conform declaraţiilor PayPoint, conducerea şi angajaţii Pay Store îşi pătrează funcţiile pe care le deţin, urmând ca pe viitor să li se alăture colegi noi din Marea Britanie şi din România. Pentru Grupul RTC, consultanţa a fost asigurată de către societatea de avocaţi bpv Grigorescu.

"După francezii de la Antalis şi grecii de la Inform Lykos, liderul pieţei britanice de terminale electronice intră în România tot prin achiziţionarea unei companii din Grupul RTC. Mă bucur că decizia noastră de pionierat de acum doi ani de a investi pe piaţa plăţilor electronice şi de a crea primul brand local în acest business a dus într-o perioadă aşa scurtă la o firmă cu un rulaj de peste 50 milioane euro pe an şi ţintă de achiziţie a mai multor jucători globali", a declarat presedintele Grupului RTC, Octavian Radu.

"Achiziţionarea Pay Store reprezintă pentru noi un ajutor în extinderea rapidă pe piaţa românească. Vrem să extindem canalele de distribuţie existente şi să profităm de schimbarea care are loc în reţelele de telefonie mobilă - trecerea de la cartele preplătite la cartelele de reîncarcare electronică. În plus, ne dorim să lansăm un serviciu de plată a facturilor în beneficiul celor 97% dintre consumatori care plătesc cash, asigurând terminale în punctele de retail apropiate de zonele în care acestia locuiesc sau lucrează. Achiziţia este în acord cu strategia noastră de a extinde modelul britanic de afacere şi în alte pieţe si asigura un teren solid pentru dezvoltarea noastră viitoare", a declarat directorul executiv PayPoint, Dominic Taylor.

Pay Store oferă minute de convorbire în reţelele de telefonie mobilă, folosind atât cartele preplătite, cât şi cartele de reîncarcare electronică, prin intermediul unei reţele de aproximativ 4 000 de puncte de retail dotate cu terminale electronice Pay Store şi 2000 de puncte de retail care vând numai cartele preplătite.

PayPoint este compania lider pe segmentul de plăţi cash şi online în Marea Britanie şi Irlanda, cu un rulaj de peste cinci miliarde de lire sterline din peste 400 milioane de plăţi anuale pentru aproximativ 5.000 de clienţi şi comercianţi. PayPoint a fost listată la Bursa din Londra în septembrie 2004.

RTC Holding este unul dintre cele mai mari grupuri de retail şi distribuţie din România şi cuprinde opt divizii de business: Diverta (retail de carte, muzică/film, IT şi papetarie), Proffice (distributie de produse pentru birou şi IT), ProCA (distribuţie specializată de IT), Rafar (retail haine, încălţăminte şi cosmetice în franciză), Rimobi (dezvoltări şi proprietăţi imobiliare), Flaro (producţie subansamble de plastic, mobilier şi produse de birou), TCE (cargo, curierat şi logistică) şi Sistec-SBsol (dezvoltare software). Grupul RTC a fost fondat în 1990, de către Octavian Radu, preşedintele organizaţiei. La 12 ani de la înfiinţare, RTC Holding a fost numită compania cu cea mai stabilă evoluţie a deceniului (conform revistei Capital, cea mai importantă publicaţie de business din România la acea dată) şi lider pe majoritatea pieţelor pe care acţionează. Grupul RTC a încheiat anul 2006 cu o cifră de afaceri de 261 milioane euro, inclusiv PayStore. Pentru anul 2007, estimările financiare indică o creştere cu 20 de procente a rulajului, dar scade la 250 milioane euro, ca urmare a vânzării PayStore.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb