Grupul de Contact se reuneşte pentru a semnala suport pe termen lung pentru Ucraina

V.G.
Internaţional / 8 septembrie 2022

Grupul de Contact se reuneşte pentru a semnala suport pe termen lung pentru Ucraina

Reuniunea de astăzi a Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei va semnala preşedintelui rus Vladimir V. Putin că naţiunile din întreaga lume sunt gata să sprijine Ucraina pe termen lung, au declarat ieri oficiali înalţi ai apărării reporterilor care călătoresc cu secretarul Apărării Lloyd J. Austin III, potrivit site-ului oficial al Departamentului Apărării al Sua.

Statele Unite, aliaţii şi partenerii săi au lucrat neobosit pentru a oferi Ucrainei armele şi pregătirea militară de care are nevoie pentru a apăra ţara de atacul neprovocat al Rusiei şi pentru a recupera pământul pierdut de invadatori. Grupul de contact condus de Austin a crescut la peste 50 de membri participanţi.

"Am purtat conversaţii în ultimele două luni despre urgenţa de a oferi ucrainenii ceea ce au nevoie pentru a-şi apăra naţiunea, dar şi capacitatea de a lua iniţiativa şi de a stabili condiţiile bătăliei şi a pune ruşii înapoi pe călcâie", a spus oficialul pe fundal.

"Ucraina a reuşit să-i îndepărteze pe ruşii din partea de sud a ţării şi să reziste atacurilor din Est. Ei folosesc nu numai capabilităţi de vârf, ci şi alte avantaje asimetrice pe care le au", a spus oficialul.

Este a doua oară când grupul de contact se întâlneşte de când a fost fondat în aprilie, la baza aeriană Ramstein, Germania. Întâlnirile lunare, unele în persoană şi altele virtuale, permit liderilor Apărării să evalueze nevoile Ucrainei şi să găsească capabilităţile de care naţiunea are nevoie. De asemenea, grupul lucrează pentru a oferi instruire pentru membrii serviciului ucrainean cu privire la aceste capacităţi.

Acum, accentul se va schimba puţin, a spus oficialul, deoarece Ucraina şi partenerii săi trebuie să se gândească nu numai la bătăliile de astăzi, ci şi la viitor. "Am vorbit cu aliaţii sau partenerii despre necesitatea de a gândi pe termen mai lung", a spus oficialul. 

Asta pentru că Putin din Rusia mizează pe supravieţuirea Ucrainei şi a aliaţilor săi. Liderul rus nu se aştepta la indignarea din cauza invaziei Ucrainei şi cu siguranţă nu se aştepta la solidaritatea scopului în sprijinirea Ucrainei în timp ce îşi apără suveranitatea. Ruşii "nu se aşteptau ca comunitatea internaţională în general - şi cu siguranţă Europa şi Statele Unite, în special - să vină în asistenţa politică, diplomatică, economică şi militară a Ucrainei", a spus oficialul.

"Ucraina a respins Rusia de la atacul său iniţial asupra capitalei Kiev. Armata ucraineană a ţinut linia în Est. Acum lansează ofensive în sud. Strategia lui Putin pare să fie acum să conteze că Occidentul se va sătura de conflict şi va deveni distras", a spus oficialul.

"Această întâlnire de mâine va fi o oportunitate de a semnala foarte clar că Statele Unite şi partenerii noştri... sunt de fapt în asta pe termen lung", a adăugat oficialul.

"Chiar dacă Rusia părăseşte Ucraina mâine, nu există nicio garanţie că Putin nu va încerca o altă invazie. Ucraina trebuie să fie capabilă să-şi apere suveranitatea, iar liderii apărării vor discuta despre oportunităţi de a spori baza industrială de apărare, astfel încât să poată furniza tipurile de capabilităţi de care Ucraina are nevoie pe drum", a spus oficialul apărării. Aceasta este mai mult decât doar muniţie şi provizii şi antrenament de bază. Va include pregătire de nivel superior şi de specialitate.

"Grupul de contact evoluează. Se concentrează pe baza industrială de apărare în mare măsură, cu investiţii în susţinerea luptei din Ucraina şi pentru a se asigura că echipamentul din Ucraina este menţinut şi rămâne capabil",  a spus un alt oficial înalt al apărării.

Rusia are probleme proprii şi a apelat la statele paria Iran şi Coreea de Nord pentru drone şi respectiv muniţie. "Principala mea concluzie de a vedea că ruşii trebuie să meargă în Coreea de Nord şi Iran pentru a-i ajuta să-şi reaprovizioneze capacităţile este, din nou, ruşii nu ar trebui să se păcălească că au o putere de rezistenţă mai mare decât o are Ucraina", a spus oficialul. "Cred că arată că există crăpături în capacitatea Rusiei de a se întreţine, chiar dacă ea controlează şi deţine marea majoritate a moştenirii bazei industriale de apărare sovietică".

Rusia are probleme în parte din cauza bazei industriale slabe, dar şi din cauza restricţiilor la export şi a efectului sancţiunilor asupra ţării, a spus oficialul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Putin moare imediat,Rusia se prabuseste economic,

    soldatii rusi dezerteaza,rusii pierd razboiul zilnic, 

    de peste 6 luni, 

    atunci de ce dam 9 miliarde euro lunar ptr.Ucraina 

    care e in faliment si a pierdut peste 20% din teritoriu 

    scuze de intrebarile politic incorecte

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb