Grupul HeidelbergCement achiziţionează 45% din Italcementi cu 1,67 miliarde euro

Elena Deacu
Companii #Construcţii / 30 iulie 2015

HeidelbergCement AG anunţă achiziţionarea unui pachet de 45% din acţiunile Italcementi, devenind cel mai mare jucător din lume de pe piaţa agregatelor şi al doilea producător de ciment la nivel mondial, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Astfel, cele două companii anunţă încheierea unui acord, în perspectiva unei oferte publice obligatorii de preluare ce urmează a fi derulată ulterior, în condiţiile aprobării tranzacţiei de către autorităţile de reglementare.

Preţul tranzacţiei se ridică la 1,67 de miliarde de euro, echivalentul a 10,6 euro per acţiune Italcementi, şi comportă două componente: o contribuţie în numerar şi un pachet de 7,75 până la 10,5 milioane de acţiuni HeidelbergCement, rezultate dintr-o majorare de capital realizată de grupul german şi care vor intra în posesia Italmobiliare S.p.A., acţionarul majoritar al Italcementi.

Finanţarea iniţială va fi asigurată din resurse în numerar şi printr-o finanţare de tip punte în valoare de 4,4 miliarde euro, acordată de Deutsche Bank şi Morgan Stanley.

Finalizarea tranzacţiei este prevăzută pentru anul 2016, după primirea tuturor aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare; ulterior, HeidelbergCement va iniţia o ofertă publică de preluare a participaţiilor celorlalţi acţionari ai Italcementi, măsură obligatorie conform legislaţiei italiene.

Achiziţia marchează o extindere şi o diversificare semnificative a prezenţei HeidelbergCement, atât pe pieţe cu tradiţie, precum Franţa, Italia, SUA şi Canada, unde grupul îşi va consolida puternic poziţia de piaţă, dar şi pe pieţe emergente cu înalt potenţial de creştere, ca India, Egipt, Maroc şi Thailanda.

În anul 2014, Italcementi a înregistrat venituri de 4,1 miliarde de euro şi un EBITDA de 649 milioane de euro.În urma tranzacţiei, HeidelbergCement şi-a revizuit ţintele financiare pe termen mediu, majorând obiectivul de venituri pentru anul 2019 de la 17 miliarde la 20 miliarde euro şi EBITDA operaţional de la 4 miliarde la 5 miliarde euro, pentru acelaşi orizont de timp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb