Grupul TeraPlast pregăteşte investiţii de peste 20 milioane de euro

J.P.
Companii / 4 septembrie 2020

Grupul TeraPlast pregăteşte investiţii de peste 20 milioane de euro

Grupul TeraPlast îşi continuă dezvoltarea şi diversificarea portofoliului de business. În acest sens, compania pregăteşte investiţii ample, de peste 20 de milioane de euro. Pentru realizarea acestora, TeraPlast intenţionează să depună proiecte pentru ajutor de stat în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie. Din valoarea totală a investiţiilor, circa 52% reprezintă contribuţie proprie, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Alexandru Stânean, CEO TeraPlast: "România are nevoie de instrumente prin care să îşi reducă dependenţa de importuri. Este păcat să continuăm să importăm produse pe care le putem fabrica în România. Companiile care îşi doresc să investească în domenii cheie merită încurajate şi sprijinite. Am demonstrat deja, cu investiţiile realizate anul trecut cu ajutor de stat, că putem să reducem importurile şi să contribuim la echilibrarea balanţei comerciale. Aşteptăm lansarea programului pentru a putea depune proiectele. Ne bazăm pe susţinerea şi încrederea statului în companiile autohtone".

Proiectele pregătite de TeraPlast vizează extinderea capacităţii de producţie a liniilor de business instalaţii şi granule, în urma căreia va introduce pe piaţa din România o gamă nouă de granule pentru folii biodegradabile precum şi o extensie a portofoliului de ţevi şi fittinguri.

Pentru aceste game de produse, mai mult de 90% din piaţa din România reprezintă importuri. Tot în cadrul proiectului, compania îşi va extinde capacitatea de producţie pentru

fittinguri şi ţevi PVC multistrat pentru canalizări exterioare şi intenţionează accesarea de noi pieţe.

În 2018, Grupul TeraPlast a primit acordurile de finanţare prin schema de ajutor de stat pentru trei proiecte de investiţii la Wetterbest, TeraPlast şi TeraGlass. Valoarea totală a investiţiilor a fost de peste 13 milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie. Pentru cele trei proiecte, grupul a primit, în total, circa 6,2 milioane de euro ajutor de stat.

În primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast a înregistrat o cifră de afaceri de 100,8 milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de primul semestru din 2019. În aceeaşi perioadă, profitabilitatea Grupului a crescut cu 49%, EBITDA ajungând la 11 milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Și după acest anunt, Trp scade cu aproape 3 procente pe bursă

    1. FOARTE BINE FACE CA CERE SCHEME DE AJUTOR DE STAT !!! DE CE NU ??? DACA E LOC !!! MULTA LUME AL URASTE PE DOREL GOIA !!! INCLUSIV , UNELE TELEVIZIUNI !!! UNA DINTRE ELE , TITRA IN ANII TRECUTI : ''''''' AJUTOR DE LA STAT , PENTRU MILIONARI '''''' !!! SI CE DACA ??? NU A FURAT , NU A INSELAT PE NIMENEA !!! A CERUT !!! STITI CU TOTII CA , PROSTUL NU E ALA CARE CERE , CI ALA CARE DA !!! SI CUM BUGETUL DE STAT DIN ROMANIA , E DE FAPT AL NIMANUI , SANT MARI SANSE SA PRIMEASCA ALTI BANI !!! PAI , CE ??? NUMAI EL CERE ??? MII DE MILIONARI IMBUIBATI , DE PRIN INDUSTRIA HOTELIERA , S-AU DE PRIN ALTE PARTI , CARE NU MAI STIU NICI EI CATI BANI AU , CER BANI DE LA STAT !!! DE CE ??? FIINDCA E LOC !!! FIINDCA CAPITALISMUL ADEVARAT , NU PREA EXISTA IN TARA ASTA !!! PREA MULTI MILITIENI , JANDARMI SI SECURISTI , SI-AU CREAT FIRME DIN NIMIC , SI VOR SA LE MEARGA BINE !!! IN ROMANIA , NUMAI CAPITALISM NU E !!! E CE VRETI VOI , DAR NU CAPITALISM !!! CU MILIOANE DE FOSTI COMUNISTI , RAMASI IN TARA ASTA , UNII DINTRE EI COMUNISTI FANATICI , CARE CAUTA SA PUNA PIEDICA LA ORICE NU LE APARTINE PERSONAL , O SA MAI DUREZE ZECI DE ANI , CA TARA ASTA ATAT DE CHINUITA DE EI , SA POATA AVANSA CU ADEVARAT !!! SI NUMAI DUPA MOARTEA LOR EFECTIVA !!! SPER SA FIE CAT MAI CURAND !!!

      CU FIECARE COMUNIST CARE MOARE , TARA ASTA SE MAI INSANATOSESTE CU O PICATURA , SI MAI PRIMESTE O GURA DE AER !!! SA PRIMEASCA SARMANA TARA , CAT MAI MULTE !!! SI PE TOATE JIGODIILE ASTEA , NICI IADUL SA NU-I PRIMEASCA !!! NICI SA NU PUTREZEASCA , SA RAMANA UMFLATI !!! CA PREA MULT RAU AU FACUT TARII !!! NE-AU ADUS LA COADA EUROPEI !!! AM AJUNS , UN FEL DE CUBA !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb