Guvernul a avizat revenirea CNADNR la Ministerul Transporturilor

V.B.
Companii #Transporturi / 18 decembrie 2014

Guvernul a avizat revenirea CNADNR la Ministerul Transporturilor şi a decis ca Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor (DPIISPPPPE) să îşi restrângă denumirea la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat (DISPPP), scriu surse din presă.

Astfel, Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) revine la Ministerul Transporturilor, unde funcţionase până în ianuarie 2013, când a fost trecută în administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, condus pe atunci de Dan Şova. Departamentul va putea înfiinţa şi administra Unităţi de Management al Proiectului (UMP) pentru proiecte de investiţii, se arată în ordonanţa privind structura noului Guvern.

Programul de susţinere şi promovare a exporturilor va fi derulat de o altă structură nou-creată: Institutul Român de Comerţ Exterior (IRCE). Înfiinţarea IRCE a fost decisă de Executiv prin preluarea atribuţiilor şi a personalului din domeniu de la Departamentul de Comerţ Exterior şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Economiei, precum şi a activităţilor de promovare a turismului de la Autoritatea Naţională pentru Turism. Institutul va funcţiona în subordinea Ministerului Economiei, potrivit ordonanţei privind structura noului Guvern.

Noua structură va derula programul de susţinere şi promovare a exporturilor, urmând să organizeze târguri şi expoziţii în ţară şi în străinătate, precum şi acţiuni de promovare turistică.

"Institutul exercită atribuţii privind Strategia naţională de export şi Strategia naţională de dezvoltare turistică, iniţierea, organizarea şi coordonarea expansiunii economice, comerciale şi turistice externe pe pieţele de interes, organizarea şi realizarea activităţii de promovare turistică de către reprezentanţele de promovare turistică", transmite ordonanţa.

Institutul va fi condus de un director general numit de ministrul Economiei şi finanţat din venituri proprii şi, în completare, prin subvenţii de la bugetul de stat, surse proprii şi alte surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb