Guvernul a luat cele 10 milioane euro pentru Primul Siloz din banii pentru capitalizarea CEC Bank

F.A.
Companii #Agro-alimentar / 11 iulie 2009

Cele 10 milioane euro (42 milioane lei) prevăzute pentru schema de garantare a certificatelor de depozit pentru agricultori, din cadrul programului Primul Siloz, au fost luate din fondurile prevăzute iniţial pentru capitalizarea CEC Bank, arată Ordonanţa aprobată recent de Executiv.

Textul Ordonanţei, publicat vineri în Monitorul Oficial, prevede că \"pentru funcţionarea schemei se alocă de la bugetul de stat prin suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale suma de 42.000 mii lei, în scopul administrării şi garantării certificatelor de depozit\".

Un alt punct al aceleiaşi ordonanţe modifică, însă, actul normativ anterior cu privire la capitalizarea CEC Bank, stipulând că \"Ministerul Finanţelor Publice subscrie cu suma de 753 milioane lei la majorarea capitalului social al CECBank\", în loc de 795 milioane lei, sumă prevăzută anterior.

Iniţial, Guvernul prevăzuse iniţial în buget 900 milioane lei pentru capitalizarea CEC Bank în acest an, în două tranşe egale, însă a redus săptămâna trecută suma până la 795 milioane lei.

Însă capitalizarea CEC Bank nu a primit încă undă verde de la Comisia Europeană, care nu este, deocamdată, convinsă de argumentele pe care statul român le-a adus, \"cum că suma necesară majorării de capital nu ar constitui ajutor de stat\", potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

În cazul în care Comisia Europeană se pronunţă spunând că este ajutor de stat, Finanţele nu vor putea contribui cu suma iniţial anunţată.

\"În cazul în care Comisia Europeană decide că este ajutor de stat, suma pe care Finanţele o pot aduce la majorarea de capital a CEC este mult limitată. Nu vă pot da acum o sumă exactă, însă este mult mai mică decât cele 900 milioane de lei anunţate iniţial\", a declarat joi Chiriţoiu, pentru NewsIn.

Programul guvernamental Primul Siloz prevede ca producătorii de cereale să-şi poată depune producţia la depozite licenţiate de Ministerul Agriculturii, care au o capacitate totală de 11 milioane de tone. Cerealele vor fi depozitate pe categorii de calitate a grânelor, iar producătorul va primi un certificat în care va fi menţionată cantitatea depusă. Cu acest certificat, producătorii pot merge la bancă pentru a solicita creditele necesare continuării lucrărilor agricole sau pentru a plăti furnizorii, potrivit guvernului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb