"HEIDELBERGCEMENT" - 10 ANI ÎN ROMÂNIA Piaţa cimentului va creşte cu 15-20% pe an în următorii cinci ani

Ana Marina
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 10 septembrie 2008

Piaţa cimentului va creşte cu 15-20% pe an în următorii cinci ani

În zece ani producţia de ciment a HeidelbergCement în ţara noastră a urcat de la 400 mii de tone la 3,5 milioane tone, grupul fiind unul dintre cei mai mari investitori germani din ţara noastră.

"România reprezintă un pilon extrem de important al grupului HeidelbergCement, fiind una dintre cele mai dinamice pieţe din Europa; acest fapt se datorează unei puternice creşteri economice care se reflectă şi asupra consumului de ciment, ca rezultat al inves­tiţiilor în infrastructură şi construcţii", a declarat Andreas Kern, Membru al Consiliului de Administraţie şi CEO HeidelbergCement Europa Centrală şi Asia Centrală.

Pentru acest an Mihai Rohan, presedinte - director general Carpatcement Holding, estimează o cifră de afaceri de 380 milioane de euro, în creştere cu circa 5% faţă de cea din anul precedent.

Întrucât, holdingul şi-a atins limita capacităţilor de producţie creşterea vânzărilor pentru acest an va fi de circa 1%, estimează Mihai Rohan. În acelaşi timp, managementul grupului a prevăzut că în viitorul apropiat capacitatea de producţie va creşte cu 600-700 mii de tone, iar până în 2010 cu circa 1 milion de tone, prin modernizarea fabricilor existente şi înfiinţarea de noi unităţi de producţie.

În primul semestru piaţa internă a cimentului a urcat cu circa 13% iar pe întreg anul Mihai Rohan estimează o creştere de 20%. Această creştere a fost realizată cu precădere din construcţii non-rezidenţiale şi infrastructură.

În ceea ce priveşte situaţia actuală de pe segmentul cons­trucţiilor rezidenţiale, Mihai Rohan apreciază că asistăm la o reducere conjuncturală a cererii datorată limitării creditelor, pentru că cererea reală de locuinţe se menţine foarte ridicată. "Având în vedere cererea mare de locuinţe vor găsi până la urmă băncile o soluţie de finanţare a achiziţiei de locuinţe", afirmă încrezător Mihai Rohan.

De asemenea, Mihai Rohan estimează optimist că piaţa va creşte cu ritmuri de 15-20% pe an în următorii cinci ani, în baza amplelor investiţii care vor trebui realizate în infrastructură (autostrăzi) şi a celor realizate cu fonduri europene.

HeidelbergCement are activităţi în domeniul producţiei de ciment, betoane şi agregate, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton si Carpat Agregate. Grupul HeidelbergCement a investit prima oară în România în urmă cu 10 ani, când a achiziţionat fabrica de ciment Moldocim SA Bicaz. În anii următori s-au achiziţionat fabricile de ciment Casial Deva şi Romcif Fieni. În anul 2004 s-a format Carpatcement Holding S.A. prin fuziunea celor trei fabrici de ciment, iar managementul companiei a devenit în totalitate local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb