Huawei vrea să atragă studenţi de la Politehnica Bucureşti care să dezvolte aplicaţii pentru produsele companiei

M.G.
Companii / 11 octombrie 2021

Huawei vrea să atragă studenţi de la Politehnica Bucureşti care să dezvolte aplicaţii pentru produsele companiei

Huawei România doreşte să atragă studenţi de la Politehnica Bucureşti care să dezvolte aplicaţii pentru produsele companiei, respectiv pentru noul său sistem de operare HarmonyOS. Astăzi a avut loc la Politehnica Bucureşti un eveniment intitulat HarmonyOS Experience Day, care a fost organizat de Huawei România împreună cu Politehnica sub umbrela Memorandumului de Înţelegere semnat între instituţie şi companie. Scopul acestui eveniment este de a încuraja studenţii să înveţe despre sistemul de operare HarmonyOS, să urmărească dezvoltarea aplicaţiilor, precum şi să interacţioneze cu un domeniu inovator în care ar putea opera în viitor. Totodată, evenimentul face parte din concursul CEE&Nordic Huawei HarmonyOS Developer Contest.

Concursul se adresează studenţilor programatori de aplicaţii cu vârsta peste 18 ani din România şi Polonia, iar organizatorii oferă premii în bani de până la 9.000 de dolari. Un laborator HarmonyOS este înfiinţat la Facultatea de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Politehnica, unde studenţii pot testa aplicaţiile pe care le-au proiectat pe cele 8 ceasuri Watch 3 disponibile. Aplicaţiile premiate vor fi împărţite în două categorii, iar pe lângă premiile în bani, studenţii programatori vor descoperi beneficii valoroase, cum ar fi instrumente de dezvoltare şi workshop-uri, asistenţă şi mentorat de la experţi Huawei şi posibilitatea ca aplicaţiile câştigătoare să fie incluse în HUAWEI AppGallery.

"Căutăm cele mai inovatoare aplicaţii pentru Huawei Watch seria 3, dar mai ales developerii creativi care stau în spatele acestora! Dacă şi tu faci primii paşi în lumea developingului, ai o idee unică de aplicaţie pentru Huawei Watch 3 şi eşti nerăbdător să o implementezi în HarmonyOS, înscrie-te în concursul nostru şi poţi câştiga premiul cel mare în valoare de 9000 de dolari", se arată într-un anunţ al companiei publica pe pagina sa de Facebook.

Formularul de înscriere poate fi completat până pe 16 octombrie, iar aplicaţia trebuie finalizată până pe 15 noiembrie, urmând ca câştigătorii să fie decişi de către un juriu şi anunţaţi la finalul lunii noiembrie.

În prezent există circa 141.000 de aplicaţii integrate în HarmonyOS şi 4,5 milioane de developeri pentru acest sistem de operare, precum şi 550 de milioane de utilizatori lunari în AppGallery-ul Huawei.

HarmonyOS a fost lansat în această vară în China şi înlocuieşte sistemul Android pe dispozitivele mobile ale companiei. Sistemul de operare va fi disponibil pentru cele mai recente dispozitive Huawei, precum smartphone-uri şi tablete, cât şi pentru modele mai vechi. HarmonyOS a fost însă criticat înainte de lansarea din iunie de către cei care au testat software-ul, spunând că acesta nu este un nou sistem de operare, ci doar un rebranding pentru Android-ul Open Source de la Google. De altfel, HarmonyOS funcţionează în continuare cu toate aplicaţiile de pe Android, întreaga platformă Huawei Mobile Services, inclusiv magazinul App Gallery fiind disponibile pe noul software.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb